Elképesztő, ami a repcével történik itthon: ezt sokan nem gondolták volna
Már most élénsárga színben pompáznak a repceföldek, pedig még csak április eleje van.
Már most élénsárga színben pompáznak a repceföldek, pedig még csak április eleje van.
Továbbra is rendkívül alacsony árak és igen mérsékelt kereslet jellemzi a fejeskáposzta piacát, de hamarosan el fog dőlni, hogyan alakulnak az árak a továbbiakban.
Tárolással, vagy a kertben tartással rengeteg zöldség könnyen frissen tartható télen is.
A káposzta exportja 9 százalékkal bővült 2,15 ezer tonnára, ennek jelentős része a skandináv államokba irányult.
A zöldségnövényeink amikor virágozni kezdenek, majd magot érlelnek akkor már többnyire nem használhatók étkezési célokra.
Ez az alapélelmiszer még mindig stabil jövedelmet tud hozni a termelőknek hazánkban.
Ha nem a megfelelő növényeket ültetjük a fokhagyma mellé, rossz lesz a zöldségeink íze és minősége is a kertben.
Fillérekért kapható frissen ez az őszi-téli zöldség, mégsem népszerű a magyarok körében.
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki idén fejes káposztát akar venni Magyarországon.
A fejes káposzta még mindig a megfizethetőbb zöldségfélékhez tartozik, de ezért is jelentősen többet kell már fizetnünk.
Már több ezer éve fogyasztunk káposztát.
A kukorica és a napraforgó örülhet, a repce már kevésbé.
Beindult a szedés a hazai üvegházakban.
Jön a Portfolio Csoport két új agrárkonferenciája május 22-én és 23-án Kecskeméten.
A takácsatkák leggyakrabban meleg, száraz körülmények között fordulnak elő, különösen ott, ahol természetes ellenségeik nincsenek jelen.
Jó adottságok, de folyamatosan zsugorodó agrárium jellemzi Magyarország déli szomszédját.
Új együttműködési megállapodással segítenék a magyar agrár- és élelmiszeripari vállalkozásokat.
A foci-Eb és az olimpia is jót tehet a grilltermékek piacának 2024-ben.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.