Négy évtizede szakadatlan agrárkutatás Debrecenben
1983-ban indultak a Debreceni Egyetemen a nyolcezer hektáros szántóföldi tartamkísérletek.
1983-ban indultak a Debreceni Egyetemen a nyolcezer hektáros szántóföldi tartamkísérletek.
Az ÖK kutatói igazolták, hogy sikeresen ívott a magyar bucó a mohácsi Duna-szakaszon idén tavasszal.
Egyetlen magyarként a világ száz legjobb egyeteme közt a MATE a THE fenntarthatósági rangsorában.
A fenntarthatóságot szolgálja a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári Smart Farm Tangazdasága.
A régió meghatározó agrárfókuszú egyetemévé akar válni a MATE.
Ebben van a jövő.
Tudásmegosztással a mezőgazdaság és az élelmiszer-gazdaság fejlesztéséért.
Az agrárkutatási újdonságok minél szélesebb körű elterjesztése a cél.
2023-tól vezetik be az Agrárkutatási, Innovációs és Tudásmegosztási Rendszert.
Magyarország egyik legnagyobb egyeteme jöhet létre.
A csoport feladata a szorosabb kapcsolattartás a piaci szereplőkkel.
Technikai forradalom a mezőgazdaságban.
Gyuricza Csaba szerint drasztikus és azonnali változtatásokra van szükség.
Az egyesüléssel erősödik a NAIK.
Megélénkült a külföldi érdeklődés a hazai nemesítésű növényfajták iránt.
A vagyonkezelőtől a VM-hez kerülnek a bevételekre és költségcsökkentésre kényszerített kutatóintézetek.
Jó adottságok, de folyamatosan zsugorodó agrárium jellemzi Magyarország déli szomszédját.
A foci-Eb és az olimpia is jót tehet a grilltermékek piacának 2024-ben.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
Az előző évekhez képest drasztikusan csökkent a méz felvásárlási ára Magyarországon, ami nem tett jót a méhészeknek.
A tavasz beköszöntével a vadak is egyre aktívabbak, ami komoly veszélyt jelenthet mind az autós, mind az állat szempontjából.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.