Új korszak kezdődik a magyar agráriumban: hatalmas átalakulás várható

Új korszak kezdődik a magyar agráriumban: hatalmas átalakulás várható

agrarszektor.hu
A technológia, a tudás és fejlesztés elengedhetetlen lesz a magyar agrárium számára. Magyarország a mezőgazdaság nagy nyertese lesz az elkövetkezendő éveknek, évtizedeknek, hiszen nagyon erős alapokat építettünk, majd még erősebb falakat húztunk fel - mondta a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Feldman Zsolt, a Hungexpon megrendezett 40. Agromash-on. Korábban megfigyelhető volt, hogy a mezőgazdasági tudás apáról fiúra szállt, mára azonban ez megfordult: a fiaktól tanulnak az apák, hiszen egy elképesztő fejlesztési és modernizációs hullám indult meg az agráriumban globális szinten és persze hazánkban is.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Korszakváltás megy végbe az agráriumban, akár a tudást, a generációt vagy a technológiát vesszük figyelembe. Átalakulnak a fogyasztói szokások és igények is, ehhez pedig igazodni kell. Ez viszont tudást, információkat és modernizációt igényel. Nem lehet más a célunk, csak az, hogy nyertessé tegyük az agráriumot ebben a korszakváltásban, valamint a gazdákat is  

- fogalmazott Feldman Zsolt. 

Hozzátette, hogy a hazai mezőgazdaság elkezdte a felzárkózást az EU-s tagállamokhoz, ezt pedig a számok is jól mutatják. Egy évtized alatt óriási lépést sikerült tenni azért, hogy több értéket és magasabb jövedelmet tudjanak teremteni. Ez azonban nem ment volna a közös együttműködés nélkül. Fontos megemlíteni, hogy a Vidékfejlesztési Programnak is kulcsszerepe van/lesz a fejlődésben, hiszen biztosítani tudja a magyar vidék megújulását, valamint támogatja a gazdákat. Ami szintén biztató, hogy a precíziós pályázatokra óriási az igény, 52 milliárd forintnyi értékben már sikerült is elbírálni őket, ez pedig a következő hetekben folytatódni is fog, tehát a precíziós átállás biztosítva lesz.

EZ IS ÉRDEKELHET

A 2023-ra vonatkozó stratégiai terv is elkészült. Célunk, hogy a források több mint felét beruházásokra költsük, melyben kiemelt szerepet kap a modernizáció. A fenntarthatóság pedig szintén elengedhetetlen lesz, csak így lehet erősödni  

- vélekedett az államtikár. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?