Gépek a KITE-től az állattenyésztők részére

Gépek a KITE-től az állattenyésztők részére (x)

PR

A szálastakarmány-betakarítás gépeinek szerves részét alkotják cégünk kínálatában a szlovén SIP gépei. Termékpalettája széles skálát ölel fel, beleértve a kaszákat, rendterítőket, rendképzőket és szervestrágya-szórókat, amely gyártmányok közös tulajdonsága a rendkívüli minőség és megbízhatóság. A gyártmánystruktúra külön alternatívákat nyújt a hegyvidéki, a kis-, közepes és nagygazdaságok, valamint a professzionális felhasználók számára. Az Agile, a Robust Line és a HD vonal méretkínálatban, masszivitásban és intelligens megoldásokban egyaránt kielégíti az adott kategória elvárásait. A kiváló minőséget a gyár 3 év garanciával szavatolja.

A kaszakonstrukciók vonatkozásában kizárólag tárcsás kaszákat találunk. A kínálat gerincét a SILVERCUT család képviseli, amely frontfüggesztésű, hátsó oldalsó felfüggesztésű, függesztett „pillangó” üzemmódú, valamint vontatott kivitelekben érhetők el. Valamennyi modell speciális bronznyírócsapos kaszabiztosítással (DDSS), speciális ütközés elleni védelemmel (mechanikus, HD vonalnál hidropneumatikus) és hidropneumatikus felfüggesztéssel, illetve talajnyomás-állítással (HPS) rendelkezik. A kor technológiai elvárásainak megfelelően felszerelhetők műanyag vagy fém verőujjas, valamint gumihengeres szársértőkkel egyaránt. A legújabb, legkíméletesebb megoldás pedig az integrált gyűjtőheveder alkalmazása, amely a koncentrált rendképzés leggyorsabb, leghatékonyabb és legkíméletesebb módja.

A kaszák másik csoportja a DISC ALP család. Munkaszélességük a 2,2 métertől 3,4 méterig tart. Könnyű, ugyanakkor strapabíró kialakítás. A kaszabiztosítás jellege hasonló a SILVERCUT gépekéhez, de az ütközés elleni védelem, a talajnyomás-szabályzás és a gerendelyfelfüggesztés egyszerűbb, mechanikus megoldásokat alkalmaz. A hátsó kaszák oldalsó megfogásúak, ezáltal nagyobb terepszögek mellett is kiváló a talajkövető tulajdonságuk. Az alapkaszák ebben a családban nem szerelhetők fel szársértő berendezéssel.

Mindegyik családtagra jellemző a gyors pengecsere lehetősége, illetve az opciók széles kínálata, legyen szó magasító csúszótalpakról, áramlásgyorsító kúpokról, rendszűkítőkről.

A minőségi szálastakarmány-előállítás alapfeltétele a gyors, egyenletes száradás, amelyet rendterítők alkalmazásával érhetünk el. A SPIDER család alapelveiben igazodik a kaszáknál ismertetett három gyártmánykategóriához. Munkaszélességük 3,4 métertől egészen a 14,8 méterig tart, a 4 rotorostól a 14 rotoros kivitelig. Természetesen itt is rendelkezésre állnak függesztett, valamint vontatott alternatívák.

A megfelelő rotorátmérő garantálja a finom, de tökéletes munkavégzést, egyúttal a nagy hatékonyságot. A rotorok háza folyékony zsírral feltöltve nem igényel karbantartást, a hozzájuk kapcsolódó fogtartó karok mérete, kialakítása pedig garantálja a tartósságot. A fogak kialakítása olyan, hogy törés esetén nem tudnak leesni a karokról, megkímélve a felhasználót a további kellemetlenségektől. A fogak hossza különböző, alakjuk opcióként lehet speciális.

A rotorok meghajtásáról különleges tengelykapcsolók gondoskodnak, nagyfokú rugalmasságot és kiváló talajkövetést biztosítva még a legszélesebb rendterítőknek is.

A mezsgyehatáron belüli munkavégzést mechanikus vagy hidraulikus kormányzás, avagy rendformázó függöny biztosítja. A kézi vagy hidraulikus terítésiszög-állítás szintén a felhasználók rendelkezésére áll.

A forgó rendszerű rendképzők a következő technológiai lépés eszközei, szellős, jól formázott, szennyeződésmentes renddel szolgálva a bálázó- vagy silózógépek hatékony munkáját.

A STAR ALP, ROBUST és HD rendképzők egytől négy rotorig, 3-tól 12,5 méter munkaszélességig használhatók közép- vagy oldalrendek készítésére.

A berendezések lelke a nagy átmérőjű, gömbgrafitos öntvényből készült, karbantartásmentes vezérlőpálya, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a terményt kíméletesen kezeljük, leginkább imitálva az emberi erővel végzett egykori takarmánygyűjtést.

A rugótartó karok nagy átmérőjű, dupla teflonrétegű perselyekkel rendelkeznek. Szállításkor gyorsan leszerelhetők. A fogak a STAR gépeknél is speciális megfogásúak és kialakításúak. A rotorok precíz magasságállítása csavarorsóval vagy hidraulikus munkahengerek segítségével lehetséges. Megtámasztásukat lengő tandemkerékpárok végzik a legkiválóbb talajkopírozás érdekében. Akár 3 pár elforduló tandemkerékpár rotoronként a hatékonyság és a nagyobb üzemi sebesség érdekében.

A még kíméletesebb rendképzés érdekében a SIP piacra dobta a pick-up rendszerű rendképzőit AIR fantázianévvel, szimbolizálva a kíméletes, légies rend megalkotására képes konstrukciót. A berendezés 3 és egy 3,5 méteres front, illetve egy 9 méteres vontatott kivitelben érhető el. A speciális fogkialakítású rendfelszedő rotor egy görgős rendleszorító, valamint egy ujjas adagolórotor segítségével egy speciális gyűjtőszalagra helyezi a terményt, amely így tisztán, hamumentesen, levélkímélően végzi a koncentrált rend képzését.

A KITE Zrt. bízik abban, hogy a SIP minőségi és mindent átfogó betakarítási kínálatában minden állattenyésztő partnerünk megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást!

Ennek érdekében kérjük keresse gépértékesítőinket!

(x)

Címlapkép forrása: Egyéb
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?