Montpellierbe költözött a Nemzetközi Agrárkutatások Központja, a CGIAR

agrarszektor.hu
Európai városba, a francia Montpellier-be költözött a Nemzetközi Agárkutatások Központja, a CGIAR. Az eddig washingtoni székhelyű csoport munkáját 64 ország. különböző nemzetközi szervezetek, magánalapítványok és az Európai Unió is támogatja.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A szervezet lényegében 15 nemzetközi tudományos központ munkáját segíti és koordinálja pénzügyi forrásait felhasználva, valamint tematikus programokat indít, lefedve a világ nagy régióit. Együttműködik a legtöbb ország agrárkutatási rendszerével, célja a lakosság élelmezésbiztonságának segítése, a szegénység csökkentése többek közt a helyi mezőgazdaság, állattenyésztés és növénytermesztés felülvizsgálatával -  számol be a kormány.hu.

A szervezet központjának európai városba költöztetésével, illetve annak nemzetközi, jogi státuszának elfogadásával kapcsolatos szerződést elsőként Franciaország és hazánk írta alá a francia G20-elnökség Montpellierben megrendezett agrárkutatási konferenciáján. Ennek oka a francia külügyminisztériummal ápolt kiváló kapcsolatunk, melynek köszönhetően más országoknál jó fél évvel korábban értesültünk a fejleményekről.

Francia részről Henri de Raincourt együttműködésért felelős miniszter, magyar részről Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter felkérése alapján dr. Trócsányi László nagykövet írta alá a dokumentumot.

Mivel a CGIAR megkerülhetetlen szereplője az agrárkutatásoknak, így az egyezménnyel hazánk is komoly előnyökhöz juthat a fejlesztő célú kutatások tekintetében

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?