Koronavírus: válsághelyzeti munkacsoport alakult a Vetőmag Szövetségnél

Koronavírus: válsághelyzeti munkacsoport alakult a Vetőmag Szövetségnél

agrarszektor.hu
Koronavírus operatív csoportot alakított a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Az intézkedés célja, hogy a vetőmagellátás és szállítás érdekében minél több információt gyűjtsenek és közvetítsenek a stratégiai fontosságú ágazatból az Agrárminisztérium felé.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Takács Géza, a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke elmondta: az elmúlt hetek soha nem látott akadályok elé állítják a gazdaság szereplőit - írja közleményében a szövetség. Ez alól nem kivétel az élelmiszerlánc első lépcsőjének tekintett vetőmagszektor sem, amelynek zavartalan működése kulcsfontosságú feladat lesz az elkövetkező időszakban. A szövetség a napokban megalakította a koronavírus operatív csoportot, amelynek feladata a még szorosabb kapcsolattartás a vetőmagszektor piaci szereplőivel. A szervezetnek jelenleg 939 tagja van, amelyek közé a nemzetközi cégek, mezőgazdasági nagyüzemek, az agrárkutatás, növénynemesítés intézményei mellett jelentős számú magángazdaság tartozik.

Forrás: MTI Fotó: Mészáros János

"Igyekszünk minden olyan információt összegyűjteni és azonnal továbbítani, amely a válsághelyzet kezelését célozza. Ezek közé tartoznak a kereskedelem, a logisztika, az alapanyag-beszerzés feltételeivel, valamint a termelési kapacitással, munkaerővel kapcsolatosan felmerülő esetleges problémák. Ezen kívül kiemelten igyekszünk figyelemmel lenni arra, hogy a vetőmagtermelés teljes folyamatában elháríthatóak legyenek az akadályok, biztosítható legyen a vetőmagexport árualap, és előállításra kerüljön a jövő évi élelmiszer és takarmánytermelés biológiai alapja" - tájékoztatott Takács Géza.

Az operatív csoport kapcsolattartási feladatait a Vetőmag Szövetség titkársága látja el, amelynek munkatársai otthoni munkavégzésben e-mail és telefon útján érhetőek el. A beérkezett információkat a megoldási lehetőségek feltárása érdekében azonnal továbbítják az Agrárminisztérium operatív csoportja részére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?