Váratlan bejelentés érkezett a rezsicsökkentésről: ez rengeteg magyart érint

Váratlan bejelentés érkezett a rezsicsökkentésről: ez rengeteg magyart érint

agrarszektor.hu
Gulyás Gergely tárcavezető a mai napon tartott Kormányinfón elmondta, hogy az energiaellátás biztosított, lakossági és piaci igényeket ki tudják elégíteni. Jelezte, hogy a stratégiai tartalékok bővítéséről folyamatosan tárgyalnak. Az energiaárak viszont jelentősen megemelkedtek, újabb rekordokat döntenek.

Gulyás Gergely ismertette, hogy a kormány az átlagfogyasztás erejéig tudja biztosítani a rezsicsökkentett árakat.

EZ IS ÉRDEKELHET

A földgáz fűtőértéke nem azonos. A minőség szempontjából a legjobb az orosz, utána a Magyarországon kitermelt, valamint utána a nyugatról behozott 

- mondta a tárcavezető.

A kormány arról döntött, hogy függetlenül a fűtőértéktől, minden háztartás részesüljön a kedvezményes árban a meghatározott sávig (éves szinten 1729 köbméter). A fűtőértéket 63645 MJ-ban állapították meg, a rendeletben eddig 59 ezer MJ szerepelt. Tehát a gyengébb fűtőértékkel rendelkező fogyasztók is részesülhetnek az 1729 köbméteres kedvezményes árú gázmennyiségből. A Kormányinfón elhangzott az is, hogy az 1729 köbmétert is meghaladhatja a kedvezményes áron értékesített mennyiség, ahol jó a fűtőérték -  ezt a rendeletet a kormány elfogadta és ma vélhetően meg is fog jelenni. Az átlagos fogyasztást úgy számítják, hogy ahol nincs egyáltalán fogyasztás, vagy nagyon alacsony, azt nem számítják bele az átlagba.

EZ IS ÉRDEKELHET

 

Mi a helyzet az árstoppal?

Az árstop nem meglepő módon sokakat érintő kérdés, Gulyás Gergely pedig megerősítette, hogy mindenképpen fent fogják tartani a meghatározott határidőig az intézkedéseket.

Pusztít az aszály az országban

Az aszály sosem látott károkat okozott idén a mezőgazdaságnak, így felmerült a kérdés, hogy vajon biztosított-e Magyarország élelmiszer-ellátása? A rövid válasz az volt, hogy igen, a bővebb pedig az, hogy

a magyar mezőgazdaság évente 22-23 millió ember élelmezését képes biztosítani, akkora gond pedig nincs, hogy 9-10 millió emberről ne tudnának gondoskodni.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: MTI/Illyés Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?