Most már biztos: óriási segítséget kapnak ezek a magyar vállalkozások

Most már biztos: óriási segítséget kapnak ezek a magyar vállalkozások

MTI
A korábbi időszakhoz képest májustól a vállalkozások nagy része sokkal olcsóbban tudja vételezni a gázt és az áramot - mondta az energiaügyi miniszter pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Szerencsen, az MVM helyi ügyfélszolgálati irodájának átadásán.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Lantos Csaba hangsúlyozta, a kormány rezsivédelmi rendszere év végéig biztosan hatályban marad, a törekvés pedig az, hogy ezt az intézkedés a jövőben is fenntartható legyen. A miniszter beszédében elmondta, a tavalyi év hosszú távon elviselhetetlen energiaárakat hozott magával. A lipcsei áramtőzsdén augusztusban például volt olyan nap, amikor ezer euróba került egy megawattóra áram és 350 euró fölé emelkedett egy köbméter gáz ára. Azóta ugyan rendeződtek az árak, de a pandémiát megelőző időszakhoz viszonyítva továbbra is magasak maradtak. Az olcsó és bőséges energia időszaka elmúlt, így elsőrendű fontosságúvá vált az ellátás biztonsága, ebben a tekintetben a kormány intézkedéseinek köszönhetően az ország jól állta ki a próbát - hangoztatta. A tárcavezető szerint a fenntartható és stabil hazai energiarendszer létrehozásában fontos szerepe volt a rezsicsökkentésnek, 2013-tól Európában messze a legalacsonyabb áron jutnak hozzá a hazai fogyasztók a földgázhoz és az áramhoz.

Az energiaár-támogatást minden magyar háztartás élvezheti, a tavalyi változtatások ellenére az átlagfogyasztás szintjéig minden háztartás számára továbbra is elérhető ez a kedvezmény - hangsúlyozta. Lantos Csaba megjegyezte, fontos volt a kabinet számára, hogy a nem lakossági szereplők, szociális és közintézmények, valamint vállalkozások elérhető áron, jelentős kedvezménnyel jussanak hozzá az energiához. A miniszter emlékeztetett, a tavaly elindított "rezsivédelem 2.0" sokak számára jelentett magasabb energiaszámlákat, ami miatt sokszorosára nőtt az MVM ügyfélforgalma. A megemelkedett ügyintézési idő miatt telefonon is nehezen voltak elérhetőek az ügyfélszolgálatok, ennek kiküszöbölésére növelték meg a ügyfélszolgálati pontok létszámát. Ezzel sikerült teljesen kezelhető méretűvé tenni a várakozási időket, ahogy Lantos Csaba fogalmazott,

minden szempontból elértünk oda, ami normálisnak tekinthető.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője a megnyitón arról beszélt, sok infrastrukturális beruházás van folyamatban Tokaj-Hegyalján, de legalább ilyen fontos, hogy az ügyeiket gyorsan és helyben intézhessék az itt élők. Kiemelte, Miskolc mellett immár Szerencsen is van az MVM-nek állandó ügyfélszolgálati irodája.  Bozóky Anita, az MVM csoportszintű kommunikációs és társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója elmondta, a most átadott irodában a hét öt napján intézhetik árammal és földgázzal kapcsolatos ügyeiket az ügyfelek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13