Váratlan bejelentést tett Gulyás Gergely a benzinárstopról: ez vár a magyarokra

Váratlan bejelentést tett Gulyás Gergely a benzinárstopról: ez vár a magyarokra

agrarszektor.hu
Meglepően későn, kedden 22:30-kor jelentkezett be a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. Bejelentették, hogy a kormány megszünteti a benzinárstopot Magyarországon.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Hétfőn életbe lépett az orosz kőolajszállítás tilalma és az erre vonatkozó uniós szankció, ezek életbe lépése pedig mindenki számára zavarokat okozott az üzemanyag-ellátásban. A kormáy ezért a Mol javaslatát megfogadva úgy döntött, hogy megszünteti a benzinárstopot Magyarországon. Import nélkül a Mol nem tudja megoldani az ellátást.

Ezért a kormány nem tudja fenntartani a továbbiakban a 480 forintos hatósági árat. Ezért eltörlik a benzinárstopot

- mondta Gulyás Gergely.

A Mol eddig bírta, jelezni kellet a kormánynak, hogy nem tudjuk tovább biztosítani az ellátást, úgy, hogy minden változatlan marad

- közölte Hernádi Zsolt. Mint kiderült, az árstop 2022. december 6-án 23:00-tól megszűnik Magyarországon. Vége tehát a 480 forintos hatósági üzemanyagárnak, a Mol-nál ezek után 641 forint lesz a 95-ös benzin, 699 forint pedig a dízel.

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 9. 13:58