Döntött a kormány az árstopokról: itt a rendelet, erre kell készülni júliustól

Döntött a kormány az árstopokról: itt a rendelet, erre kell készülni júliustól

agrarszektor.hu
Csütörtökön jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a saját Facebook-oldalán, miszerint a Kormány meghosszabbítja az árstopot az üzemanyag és az élelmiszerek esetében, valamint a hitelmoratórium és a kamatstop is meghosszabbításra kerül. Péntek este megjelent a Magyar Közlönyben az árstopok meghosszabbításáról szóló rendelet.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Megjelent a Magyar Közlöny 99. számában az árstopok meghosszabbításáról szóló rendelet. A Kormány ezen döntését csütörtökön jelentette be Orbán Viktor, és most már elérhetőek az ezzel kapcsolatos részletszabályok is.

EZ IS ÉRDEKELHET

Idén is év végi díjeső az agráriumban - Nevezzen és nyerjen Ön is!

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Portfolio Csoport rangos agrárdíjas pályázatát, amelynek célja, hogy egy-egy évben díjazni lehessen a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket. A november 30. -december 1-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián az ágazat szereplői az Év női agrárvállalkozója díjat, az Év fiatal agrárszakembere díjat, az Év kertészete díjat, az Év állattenyésztője díjat, az Év növénytermelője díjat, az Év agrárinnovációja díjat, az Év agrárberuházása díjat és a Portfolio Agrárgazdaságért díjat nyerhetik el. A rangos díjakat - amelyeket a november 30-i szakmai program zárásaként, ünnepélyes keretek között adunk át - színvonalas szakmai zsűri ítéli oda. A díjakra a hazai agrárgazdasági élet bármely szereplője pályázhat, illetve javasolhat jelölteket. A Portfolio a nevezéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2022. július 31-ig. A jelentkezésekhez, illetve a nevezésekhez egy űrlapot kell kitölteni és beküldeni, amely a portfolio.hu portálon, az Agrárszektor Konferencia weboldalán érhető el. Az űrlapot ide kattintva is le lehet tölteni. Legyen Ön is az év végi agrár-díjeső részese, nevezzen vagy jelöljön a rangos díjakra!

Üzemanyagok

"A Kormány 213/2022. (VI. 17.) Korm. rendelete a hatósági üzemanyagárral kapcsolatos egyes kormányrendeletek módosításáról" című kormányrendelet az üzemanyagár-stop érvényességének kiterjesztéséről szól: július 1. helyett itt október 1. lett a hatály vége, Orbán Viktor bejelentésével összhangban. Az üzemanyagár-stop fenntartásával párhuzamosan tovább marad az a szabály is, hogy a forgalmazott üzemanyagok mentesek Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség részére fizetendő tagi hozzájárulás alól, szeptember végéig. Emellett több, a kisbenzinkutat üzemeltető vállalkozási kedvezmény hatálya is meghosszabbodik október 1-jéig. A kisbenzinkutak literenkénti 20 forintos állami támogatása is tovább marad fent, szeptember végéig.

Élelmiszer

A Kormány 214/2022. (VI. 17.) Korm. rendelete az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló 6/2022. (I. 14.) Korm. rendelet módosításáról címet viselő kormánydöntés pedig az élelmiszerár-stop hatályának meghosszabbítását mondja ki, szintén október 1-ig. Az élelmiszerárak szabályozásáról szóló rendelet módosításáról megjelent kormánydöntést ezúttal is Orbán Viktor jegyzi, és már hatályba is lépett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 9. 13:58