Orbán bizalmi embere is viheti az állami földeket

agrarszektor.hu
Meghirdette a nemzeti földalapkezelő szervezet (NFA) Fejér megyében azokat az állami földeket is, amelyeket Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége, illetve családja bérel. A Blikk szerint az NFA az állami földértékesítési akció részeként 640 hektárnyi olyan területet adna el, amelyet Mészárosék bérelnek, de ebből csak 240 hektárra lehet elővásárlási joguk. A kikiáltási ár több mint 930 millió forint lesz.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megszerezheti Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, Orbán Viktor miniszterelnök bizalmasa azokat az állami földeket, amelyeket eddig cége, illetve családja az NFA-tól haszonbérbe kapott meg - írja a Blikk. Az NFA ugyanis az állami földértékesítési akció részeként meghirdette azokat a Felcsút környéki földeket is, amelyeket jelenleg Mészáros Lőrinc családi cége, a Búzakalász 66 Kft., illetve több családtagja bérel.

Mészáros Lőrinc (MTI-fotó: Koszticsák Szilárd)

 

Mint ismert, korábbi bejelentések szerint az NFA összesen 380 ezer hektár állami földet - zömmel szántót - ad el. A három hektárnál kisebb területeket nyilvános hirdetéseken, a három hektárnál nagyobbakat nyilvános árveréseken értékesítik.

A Blikk összesítései szerint az állam összesen mintegy 640 hektárnyi olyan területet dob piacra Fejérben, amelyet jelenleg Mészáros Lőrincék használnak. A kikiáltási ár 931 millió forint lesz, a meghirdetett területből pedig Mészároséknak több mint 240 hektárra elővásárlási joguk lesz.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?