Bepörgött a nagy magyar húsos cég: jól zárták 2023-at
Belföldön a húsértékesítés volumene 1,2 százalékkal nőtt 2022-höz képest, a külföldi piacokon 4,3 százalékos növekedést ért el a Kométa.
Belföldön a húsértékesítés volumene 1,2 százalékkal nőtt 2022-höz képest, a külföldi piacokon 4,3 százalékos növekedést ért el a Kométa.
Bár törekednek rá, egyelőre nem tudnak 100 százalékban hazai alapanyagból dolgozni a SPAR húsfeldolgozói.
Több olyan dolog is történt a magyar élelmiszeriparban, amire nem igazán volt még példa.
A magyar húsipar szereplői szerint még az év végén sem várható visszaesés a fogyasztásban.
Októberben 3,2 százalékkal csökkent az ipari termelés Magyarországon, az élelmiszeriparban ez a csökkenés 2,8 százalékos volt.
Idén december 4-től kezdődik az évek óta szokásos országos téli szezonális ellenőrzés.
Továbbra is csökken a sertés- és marhavágások száma Magyarországon, de feljövőben vannak a baromfi- és a juhvágások.
A nagy német húsipari cégek nem mindig tüntetik fel a termékeik valamennyi összetevőjét.
Egy friss elemzés szerint 53 lehetséges egészségügyi kockázat merül fel a laboratóriumi körülmények között előállított in vitro ”hússal” kapcsolatosan.
Egyre több baromfihúst fogyasztanak a magyarok a sertés- és a marhahús ellenében.
Vízválasztó lesz a 2023-as év a húsipari cégeknél: most eldőlhet, ki marad talpon és ki csődöl be?
Folyamatos kapacitásbővítő beruházások szükségesek az élelmiszeripari önellátáshoz.
Az alacsony felvásárlási árak hajtották a kaposvári székhelyű céget 2021-ben.
Korszerűsítette a sertésfeldolgozást a debreceni Hajdúhús 2000 Kft.
Két ütemben bővítette húsüzemét a Hegedűs-Hús Bt.
Megkezdődött a KOMETA bővítése.
Több száz milliós fejlesztésbe kezd a gyulai Házi-Hús Kft.
Új piacot nyithat az európai muszlim közösségek erősödése.
Stratégiai kérdéssé kellene válnia Magyarország élelmiszer-ellátásának.
Nagyot bővülhet a magyar baromfiágazat 2030-ig.
Jön a Portfolio Csoport két új agrárkonferenciája május 22-én és 23-án Kecskeméten.
Jó adottságok, de folyamatosan zsugorodó agrárium jellemzi Magyarország déli szomszédját.
A foci-Eb és az olimpia is jót tehet a grilltermékek piacának 2024-ben.
Új együttműködési megállapodással segítenék a magyar agrár- és élelmiszeripari vállalkozásokat.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.