Nagyon valószínű, hogy az agrártárca nem megy Debrecenbe

agrarszektor.hu
Elállhatott a kormány attól, hogy egyes minisztériumokat vidékre költöztessen. A korábbi bejelentések szerint például a Földművelésügyi Minisztériumnak Debrecenbe kellett volna áttelepülnie. A decentralizációs elképzelésekből annyi valósult meg, hogy a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési államtitkárságra Kecskemétre költözött.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A 2014-es bejelentések szerint egyes minisztériumok vidékre, például a Földművelésügyi Minisztérium Debrecenbe költözhetett volna, azonban a kormány elállhatott az átalakítástól - írja a Bors. A kabinet még 2014-ben indított vizsgálatot annak kiderítésére, mely minisztériumoknál lehet indokolt, illetve megvalósítható vidékre költöztetésük.

A kormány tervei szerint a honvédelmi tárca Székesfehérvárra kerülhetett volna, a Földművelésügyi Minisztérium pedig Debrecenbe költözhetett volna. A lapnak azonban a Kormányzati Tájékoztatási Központ most úgy reagált, hogy a vizsgálatot követően nem született kormánydöntés.

Debrecen esetében Kósa Lajos egykori polgármester, jelenleg a Fidesz frakcióvezetője egyértelműen kiállt a kampány idején a fölművelési tárca költöztetése mellett, azonban ezúttal nem reagált a portál megkeresésére. Eddig egyedül a Lázár János vezette Miniszterelnökséghez tartozó agrár-vidékfejlesztési államtitkárság költözött Kecskemétre, de egyelőre úgy tűnik, hogy továbbiak nem követik a példát - írja a Bors.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?