Meglesz még a sok eső böjtje: bármikor beüthet a baj Magyarországon

Meglesz még a sok eső böjtje: bármikor beüthet a baj Magyarországon

MTI
Áradásokat okozhat a következő napokban lehulló nagy mennyiségű csapadék, a Bodrogon például a másodfokú árvízvédelmi készültségi szint közelébe emelkedhetnek a vízállások - figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden közösségi oldalán.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Mint írták, a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföld egyes részein már esik az eső, a csapadékzóna fokozatosan halad északkeleti irányba. Éjszaka a déli, délkeleti tájakon zivatarok is kialakulhatnak. Hozzátették: a következő öt napban az ország északkeleti, keleti harmadán várható a legtöbb eső, a lehulló csapadék mennyisége "igen nagy eséllyel" meghaladja majd a 20 millimétert. A bejegyzéshez készített infografika szerint kedd délutántól vasárnap délutánig Debrecenben 44, a Tisza-tónál 40, Szegednél 39, Miskolcon 37, Nyíregyházán 36 milliméter csapadék várható.

Emiatt hazánk északkeleti folyói megáradhatnak, az Országos Vízügyi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a következő hat napban a Sajón, a Tarnán és a Zagyván az elsőfokú árvédelmi készültségi szintet meghaladó, a Bodrogon a másodfokú árvédelmi készültségi szint közelébe emelkedő vízállások várhatók

- olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?