Óriási a készültség Magyarországon: árhullámok indultak el a nagy esők miatt

Óriási a készültség Magyarországon: árhullámok indultak el a nagy esők miatt

agrarszektor.hu
Duzzasztják a folyókat a felhőszakadások Magyarországon. Több vízfolyásunkon is árhullám indult el a elmúlt napok hatalamas esőzései és a villámárvizek miatt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A felhőszakadások és a villámárvizek megtették hatásukat a hazai patakokon, folyókon - írja az Időkép. A többfelé hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék a vízfolyásokba jutott, így azok áradásnak indultak. A Hydroinfo.hu tájékoztatása szerint a Zagyván és a Tarnán is elérheti a következő napokban a II. fokú árvízvédelmi készültségi szintet a vízállás, ami nem is csoda, ugyanis a Mátrában rekordmennyiségű eső esett. 2023. június 6-án hat óra alatt egyhavi csapadékmennyiség zúdult le a Fejér vármegyei Kincsesbányára. Emellett a napi csapadékrekord is megdőlt 6-án, Kékestetőn több mint 120 milliméter eső esett le.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ugyanakkor a Rábán is árhullám vonul végig, Körmendnél az I. fokú árvízvédelmi készültségi szintet érheti el a vízállás, de a Zala vízszintje is jelentősen megnőtt. Az ország több részén is sárfolyamok indultak el a domboldalakról, valamint megáradtak a patakok.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?