Durva vihar mossa el az országot: jégesőre is jobb lesz felkészülni

Durva vihar mossa el az országot: jégesőre is jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
Hétfőn még sokfelé élvezhetjük a májusi nyarat, viszont kedden már heves viharok is lecsaphatnak. Helyenként jégeső, felhőszakadás és viharos széllökés is előfordulhat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A hét első napján, hétfőn folytatódik a nyarat idéző időjárás. Fátyol- és gomolyfelhők ugyan zavarhatják a napsütést, de csak északkeleten alakulhat ki futó zápor, esetleg zivatar. A déli-délnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 7 és 14 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, majd délután a legmelegebb órákban 24-28 fokot mérhetünk - írja az Időkép.

Kedden egy hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte az ország északi és nyugati tájain, később egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Helyenként heves zivatar is előfordulhat jégesővel, felhőszakadással és viharos széllökésekkel. Többfelé zivataroktól függetlenül is megélénkül a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 9 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután délen, délkeleten 24 és 28, máshol 19 és 23 fok között alakulhatnak a maximumok.

Szerdán is sok felhő lesz felettünk, és többfelé számíthatunk esőre, záporokra, néhol zivatarra is. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 23 fok között alakulhat. Csütörtökön már naposabb idő valószínű, de keleten, északkeleten elszórtan egy-egy futó zápor még kialakulhat. Nyugaton és néhol északkeleten erős lehet az északi-északkeleti szél. Délután 17-24 fokot mutathatnak a hőmérők.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?