Óriási a készültség: újabb árvizek jöhetnek Magyarországon

Óriási a készültség: újabb árvizek jöhetnek Magyarországon

agrarszektor.hu
Az elmúlt napokban nemcsak hazánkban volt az évszakhoz képest enyhébb az idő, hanem a környező országokban sem a téli arcát mutatta a február. Időnként  már-már úgy érezhettük itthon, mintha április elejét írnák. Az enyhe időjárás hatására a Kárpátok hóval borított magasabb részein olvadásnak indult a télen felhalmozódott hóréteg, ami a vízgyűjtő területeken a hazánkat elérő patakokba, folyókba került. Ugyanakkor egyes vízgyűjtő területeken bizonyos napokon jelentősebb mennyiségű csapadék is hullott. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Emiatt árhullám indult el több északkeleti folyónkon is. A régi időkben nagyjából egy hónappal később volt jellemző, hogy a hóolvadás hatására megemelkedik folyóink vízszintje. A következő napokban többek között Dombrádnál, Tokajnál, Tiszapalkonyánál, de még Kiskörénél is elérheti majd az I. fokú árvízvédelmi készültségi szintet a Tisza vízállása - írja az Időkép. A jövő hét első napjaiban Sárospataknál is I. fokú árvízvédelmi készültségi szint mellett tetőzhet a Bodrog az Országos Vízjelző Szolgálat térképe szerint. Ugyanakkor többfelé a belvíz is gondot okoz, I. és II. fokú belvízvédelmi készültség van érvényben az ország több tájegységén is a Vízügy térképe szerint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?