Özönvíz és jégeső pusztított a szomszédban: brutálisak a károk

Özönvíz és jégeső pusztított a szomszédban: brutálisak a károk

agrarszektor.hu
Óriási károkat okozott az özönvíz és a jég Ausztriában. Az első becslések szerint összesen 7500 hektár művelt területen pusztított a katasztrofális időjárás.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Június második hetében a 30 Celsius-fokot meghaladó hőhullám mellett özönvízszerű esőzések és jégesők is pusztítottak Ausztriában. Az idén 75 éves Österreichischen Hagelversicherung jégkár-biztosító szerint Alsó-Ausztria (Zwettl és Gmünd környéke) valamint Burgenland (Oberwart és Güssing) egyes körzeteiben összesen 7500 mezőgazdasági művelés alatt álló területről jelentettek károkat, melyek összege az első becslések szerint meghaladja az 1,5 millió eurót - olvasható a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) oldalán.

Egyes területeken fél óra alatt 50 mm csapadék zuhant le az égből, és üveggolyó méretű jégszemcsék verték el a termést. A károk felmérése még folyamatban van, a közölt kárösszeg csak egy gyorsbecslés eredménye.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?