Járványhelyzet: ki nem találnád, mit gyártana egyik üzemében az angol traktorgyártó

Járványhelyzet: ki nem találnád, mit gyártana egyik üzemében az angol traktorgyártó

agrarszektor.hu
Újraindíthatja a gyártást a JCB az egyik angliai üzemében. Ahol korábban a markolók vezetőfülkéit gyártották, ott most a Dyson új típusú lélegeztetőgépeinek acélburkolatát fogják előállítani. A mezőgazdasági és munkagépgyártó nagyvállalat így próbál segíteni a koronavírus-járvány miatt válsághelyzetbe került országnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az angol miniszterelnök, Boris Johnson a hónap elején arra kérte a mezőgazdasági és munkagépeket gyártó angol nagyvállalkozást, a JCB-t, hogy segítsenek megoldani az országban kialakult lélegeztetőgép-hiány és segítsenek a koronavírusos betegek életének megmentésében, írta meg a Stackyard. A megkeresést követően a JCB elnöke, Lord Anthony Paul Bamford megígérte, hogy minden rendelkezésükre álló módon segíteni fognak a rászorulóknak, és azonnal mozgósította a cég kutatás-fejlesztési és a műszaki tervezési csapatait, hogy kitalálják, hogyan tudnának közreműködni a válság leküzdésében. És mostanra meglett a megoldás.

A JCB kész újra megkezdeni a termelést az egyik, a koronavírus miatt közel két hete lezárt gyáregységében. A telephelyen eddig a JCB markolóinak vezetőfülkéit gyártották, a jövőben viszont a Dyson által kifejlesztett új típusú lélegeztetőgépek acélburkolatát fogják előállítani. Minimum 10 ezer ilyen gépházra lesz szükség, amennyiben a Dyson megkapja a jóváhagyást az általa tervezett gépekre.

Amint az acélburkolatok első prototípusai legördültek a JCB Staffordshire megyében található, Uttoxeter-i vezetőfülkéket gyártó üzemegységének gépsoráról, már szállították is őket a Dysonhoz. Az Uttoxeter-i gyár a JCB többi termelőegységével együtt bezárta kapuit március 18-án, miután a koronavírus okozta válsághelyzet miatt visszaesett a kereslet a gépek iránt. A hírek szerint a gépházak sorozatgyártása napokon belül megkezdődhet.

Ez a projekt napok alatt jutott el a tervezéstől a megvalósításig, engem pedig büszkeséggel töltött el a műszaki, tervezői és gyártási szakembereink felkészültsége. Mivel ez egy globális válsághelyzet, ezért folytatni fogjuk a lélegeztetőgépek burkolatainak gyártását, ha más országokban is lenne igény rájuk

- jelentette be Lord Bamford.

A JCB ezen lépése azt is jelenti, hogy körülbelül 50 munkavállalójának vissza kellene térnie az újra megnyíló gyárba. Mint ismeretes, március közepén a JCB lezárta mind a kilenc angliai gyáregységét, és a napokban április végéig hosszabbította meg a kényszerleállás időtartamát. A cég alkalmazottai ez idő alatt is számolhatnak a jövedelmük 80%-ára. Azok a dolgozók, akik az Uttoxeter-i gyárba térnek vissza, hogy segítsenek a lélegeztetőgépek burkolatainak gyártásában, a teljes fizetésükre számíthatnak.

EZ IS ÉRDEKELHET
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?