Koronavírus: újra megindult a munka a legnagyobb skót baromfi-feldolgozóban

Koronavírus: újra megindult a munka a legnagyobb skót baromfi-feldolgozóban

agrarszektor.hu
A hét elején ismét megnyitotta kapuit a 2 Sisters skóciai üzeme, amelyet két hete zártak be amiatt, hogy a munkavállalóik több mint egyötödének koronavírus-tesztje lett pozitív. A 900 munkás közül 188-an voltak fertőzöttek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Coupar Angus településen található baromfi vágóhíd Skócia legnagyobb ilyen létesítménye. A lezárás miatt azonban a vállalkozásnak a saját baromfitelepeiről, illetve a szerződéses termelőktől származó csirkéket át kellett szállítania a 2 Sisters más, angliai feldolgozóüzemeibe, írta meg a Farmers Guardian.

Az utóbbi hónapok során több angliai vágóhidat és feldolgozóüzemet kellett lezárni a koronavírusos dolgozók miatt. A legutolsó lezárásra a Banham Poultry norfolki üzemében került sor, ahol 75 munkavállaló tesztje lett pozitív. A Banham Poultry épp a napokban jelentette be, hogy közel 300 ezer csirkét terveznek elgázosítani a karantén alá helyezett, ezáltal kieső dolgozók miatti teljesítménycsökkenésből kifolyólag.

EZ IS ÉRDEKELHET

A 2 Sisters Coupar Angus-i üzemében a munkások összesen 17 különféle nyelvet beszélnek, és közülük sokan a közeli városokban, közösségi szállásokon és munkásszállókon laknak, ami meglehetősen megnehezítette a fertőzött csoportok kezelését. Az újranyitás előtt a 2 Sisters szóvivője elmondta, hogy a fokozott biztonsági intézkedések mellett a munkavállalók további képzéseket és útmutatásokat fognak kapni a biztonságos közlekedés és a közösségi élet terén, valamint arra nézve, hogyan előzhetik meg a munkásszállásokon a vírus felbukkanását.

A kép csak illusztráció (Forrás: Getty Images)

A vállalat szóvivője beszélt arról is, hogy minden munkavállalójuktól elvárják a legteljesebb személyes felelősséget a munkaidőn kívüli tevékenységeikért. A cég az egyéb óvintézkedések mellett egyéni fülkéket telepített a gépsorok mellé, hogy ezzel is gondoskodjon a dolgozók védelméről, valamint új öltözőket bocsátottak a munkásaik rendelkezésére.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?