Axiál Kft.: az agráriumban dolgozók munkája épp olyan fontos, mint az egészségügyiseké

Axiál Kft.: az agráriumban dolgozók munkája épp olyan fontos, mint az egészségügyiseké

agrarszektor.hu
Valóban egyre több gyár áll le Európában, de ezek is működésben tartják az alkatrész-ellátásért felelős részlegeiket. Meghatározó hazai mezőgép-forgalmazónk, az Axiál Kft. hetekkel ezelőtt feltöltötte a raktárait, és működik a mobil szervizszolgálata is - igaz most minden kicsit döcögősebben megy. A műhely is csökkentett üzemmódban dolgozik, a legégetőbb feladatokra koncentrálnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

"Az alkatrészellátás még egy jó darabig biztosított, a szerelés terén pedig a legfontosabb feladatokra koncentrálunk. A vetőgépnek mennie kell" - sommáz Umenhoffer Péter, az Axiál Kft. marketingigazgatója arra a kérdésünkre reagálva, hogy a külföldi gyárbezárások hogyan érintik a hazai kiszolgálást. Magyarország meghatározó mezőgépforgalmazója hetekkel ezelőtt feltöltötte a raktárait. A szakember elismeri, hogy az olasz és francia piacról most akadozik a pótalkatrész-ellátás a gyárbezárások miatt, a németektől azonban, bár egy kicsit lomhábban, de folyamatosan érkezik az áru.

A korábbi megrendelések bent vannak, pótalkatrész és gép is van raktáron, az újabb megrendeléseket viszont kicsit lassabban tudjuk most telesíteni. Ahogy erősödik a járvány, egyre több gyár áll le, de ennek ellenére az alkatrészellátást továbbra is biztosítják "

- nyugtatja a partnereket Umenhoffer Péter, külön megköszönve eddigi higgadtságukat. Arra kér mindenkit, hogy rendeléseit online adja le, és bolti átvételt vagy a kisebb daraboknál MPL futárszolgálatot jelöljön be a teljesítés módjaként. Maga az Axiál jelenleg nem végez kiszállítást.


"A boltokat csak kétnaponta töltjük fel áruval, ezért csak az előzetesen egyeztetett időpontban érdemes jelentkezni a gépért, alkatrészért. Boltjainkba egyszerre két fő léphet be, egymástól távolságot tartva. Kérjük, hogy az összes szükséges adat (pontos típus, alvázszám, motorszám) legyen kéznél az alkatrész gyors beazonosítása érdekében, és kártyával fizessen a vevő."

A szervizműhelyek is csökkentett üzemmódban dolgoznak, csak azokkal a gépekkel foglalkoznak, amelyeknek a működése most elengedhetetlen. "Ez nem a motorfelújítások ideje" - emlékeztet a szakember. Működik az Axiál mobil szervizszolgálata is, de csak indokolt esetben szállnak ki, és itt is együttműködést kérnek a partnerektől: mellőzzék a kontaktust a kollégákkal, ne is állják őket körbe szerelés közben.

"Sokan kérdezték, hogy lesz-e gépbemutató. Ezek április közepéig biztosan elmaradnak. Tovább folytatjuk viszont a mezőgépész-képzést videók, oktatófilmek segtségével" - sorolja Umenhoffer. Végül ismét megköszöni azt a fegyelmezettséget, amivel az agrártársadalom az ellátási lánc zavaraira eddig reagált. Valamint külön köszönetet mond a kollégáinak, akiknek a munkája ugyanolyan fontos, mint az egészségügyben dolgozóké, hiszen az agrárium működése nélkül nincs élelmiszer.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?