Élet a koronavírus után: újraindult a termelés a nagy dróngyártónál

Élet a koronavírus után: újraindult a termelés a nagy dróngyártónál

agrarszektor.hu
A kínai dróngyártó, a XAG folytatja a mezőgazdasági drónok előállítását, hogy eleget tudjon tenni az igényeknek a mezőgazdasági idény során. Ahogy a koronavírus terjedése egyre lassul Kínában, az ország ismét elkezdett dolgozni, hogy beindítsa a gazdaságot. A XAG az első mezőgazdasági technológiai cég, amely megkapta az államtól az engedélyt a munkamenet újbóli felvételére.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A XAG kantoni főhadiszállásán már meg is kezdődött a munka, az első napon a kutatás-fejlesztési részlegre a dolgozók 90%-a tért vissza, olvasható a Future Farming cikkében. Hogy kielégíthessék a mezőgazdasági drónokra érkezett megrendeléseket, a XAG egy 20 millió jüanos (közel 820 millió forintos) segélyalapot is létrehoztak a beszállító partnereiknek, akiknek problémáik vannak az üzemegységeik újranyitásával. A pénzre a XAG hivatalos beszállítói jelentkezhetnek, akik ezt előtörlesztésként kaphatják meg. A XAG emellett vállalta, hogy a beszállítóinak ingyen a rendelkezésére bocsátja a drónokkal és robotokkal megvalósítható fertőtlenítő szolgáltatásait.

A XAG közleménye szerint számos gyártónak gondjai vannak az üzemei újranyitásával a fizetőképességi problémák és a munkaerőhiány miatt. Ez az ellátási lánc rovására ment, ami nagy kihívást jelenthet majd az ország mezőgazdasági termelésének, amely mostanra egyre inkább épít az intelligens gépekre.

A dróngyártás ellátási lánca egy bonyolult rendszer, ami számos különféle iparág közreműködését igényli. A XAG beszállítói jobbára kis- és középvállalkozások, közülük sokan banki kölcsönökből finanszírozzák a gépeiket és a felszereléseiket, amikhez jelenleg sokkal nehezebb hozzájutni. Ha fizetésképtelennek bizonyulnak, ezek a cégek nem lesznek képesek újra megnyitni az üzemeiket és teljes gyártásra kapcsolni, mondta Tang Hsziaomin, a XAG alelnöke a 21st Century Business Heraldnak adott interjújában.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?