Hétvégén újra megnyitja kapuit a legendás Főzdefeszt

Hétvégén újra megnyitja kapuit a legendás Főzdefeszt

agrarszektor.hu
Hat év szünet után, június 17. és 19. között újra megrendezik a hazai kézműves sörforradalom egyik meghatározó rendezvényét, a Főzdefesztet. Az elmúlt hat évben jelentős változások történtek a hazai sörpiacon, az újdonságokat is igyekszik bemutatni a fesztivál. Az esemény a régi helyszínen, a Városligetben várja az érdeklődőket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az első hazai kézműves sörfesztivál 2011 májusában született a Mikszáth téren. Eufórikus pillanat volt - egymásra talált a közönség és hazai sörfőzés. Kiderült, hogy vannak még fogyasztók, akik nem elégednek meg a globális láger jellegtelenségével, és a sörfőzők is megtapasztalhatták, hogy érdemes jó sört főzni, és érdemes azt azon frissiben szűretlenül eljuttatni a közönséghez.

Elindult a megújulás

Az ezt követő fesztiválokon beindult a kísérletezés, és kiderült, hogy magyar sörivók minden előzetes várakozással ellentétben nagyon is vevők a különlegesebbnél különlegesebb sörökre. Hamarosan megjelentek a fiatalok, a gerillasörfőzdék, és a magyar kézműves sör elképesztő tempóban kezdett fejlődni. Mire 2016-ban utoljára megrendezték a Főzdefesztet, már számos újonnan alapított sörfőzde kínálta a söreit az egyre szélesebb körű közönségnek.

A legutóbbi fesztivál óta szinte követhetetlen tempóban születtek az új sörfőzdék és az új sörfajták, sörmárkák. 

Úgy éreztük égető szükség van egy új seregszemlére, melyen a közönség ismét együtt láthatja a magyar sörkínálat legjavát

 - mondta Kósa Kolos, a fesztivál főszervezője.

Gyökeres változások

Hozzátette: 

A Főzdefeszt hat évig csendben volt, a világ azonban nem állt meg. Ebben a hat évben gyökeresen megváltozott a vendéglátás helyzete, átrendeződött a sörpiac, és a szabályozási környezet. Nagy szükség van rá, hogy a kisüzemi sörpiac régi és új szereplői egymással is találkozzanak, valamint termékeny eszmecserét folytassanak a hazai vendéglátás szereplőivel - ennek elősegítésére rendezzük meg az első kisüzemi - HoReCa találkozót a fesztivál területén.

Az új Főzdefeszt helyszíne a Városligeti Napozórét lesz, ahol június 17. és 19. között mintegy 15 ezer látogatóra számítanak. A rendezvénnyel és a részvétellel kapcsolatos információk elérhetők a Főzdefeszt Facebook oldalán és a https://www.fozdefeszt.com-on.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?