JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
Az Innova Market Insights felmérése alapján az amerikai fogyasztók 44%-a állítja, hogy növelte rost bevitelét, azonban fogyasztásuk továbbra is elmarad az ajánlottól - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Hasonló módon a magyar lakosság rostbevitele is alacsony, így az élelmiszerek rosttal történő dúsítása egy ígéretes lehetőséget nyújthat hazai viszonylatban is.
Az inulin olyan számos növényi élelmiszerben (pl. cikória, búza, banán) megtalálható poliszacharid, amely az emésztőrendszeren bontatlanul halad át, a belekben prebiotikumként hat, segítve az emésztőrendszerben zajló jó baktériumok táplálkozását és számuk növekedését. Az inulin segít a testsúly csökkenésben, a vércukorszint szabályozásában és a kalcium felszívódásában.
Felhasználása az új termékek fejlesztése mellett a megszokott termékek számára is kiváló lehetőséget nyújthat (pl. csökkentett cukor és megnövelt rosttartalmú gabonapelyhek). Az inulin előretörését jól mutatja, hogy NDP-je (Net Domestic Product) 2012 és 2019 között megduplázódott, és 2024-re várhatóan meg fogja haladni a 350 millió dollárt.