Magyar nagyágyúk törhetnek be a brazil húspiacra

agrarszektor.hu
A magyar húsipar nagyágyúi szerepelnek azon cégek között, amelyek a közelmúltban exportengedélyt kaptak Brazíliába. A patinás listán megtalálható többek között a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonába tartozó Pick Szeged Zrt. és mohácsi MCS Vágóhíd Zrt., az egyaránt olasz érdekeltségű kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. és a kaposvári Kométa 99. Zrt, illetve a hongkongi befektetőkhöz köthető Pápai Hús Kft. is. Emellett több nagy tejipari cég is exportlehetőséget kapott Brazíliába.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A legnagyobb hazai húsipari cégek üzletet látnak a brazíliai exportban - ez derül ki abból a listából, amely a közelmúlzban kiszállítási engedélyt szerzett vállalkozásokat tartalmazza. Ezen megtalálható Csányi Sándor két húsipari érdekeltsége, a mohácsi MCS Vágóhíd Zrt. és a Bonafarm Csoportba integrált Pick Szeged Zrt. A listán szerepel a nemrég hongkongi tulajdonba került Pápai Hús Kft., a helyi önkormányzat által üzemeltetett Gyulahús Kft. és az olasz tulajdonban lévő Hungary Meat Kft., illetve Kométa 99. Zrt.

Az exportengedélyt szerzett húsipari cégek sertés-és marhahúst szállíthatnak Brazíliába különböző formában. Van olyan cég, amely feldolgozatlan termékeket exportálhat, míg mások hőkezelt, vagy főzött termék kiszállítására kaptak jogostványokat.

A brazíliai engedélyt szerzett hazai tejfeldolgozók között is több nagy cég szerepel. A listán tallható pékdául a libanoni Riad Naboulsi tulajdonába tartozó Kőröstej Kft., a francia érdekeltségű Pannontej Zrt., valamint a magyar tulajdonú Tolnatej Zrt. is. A társaságok többségük olvasztott tejtermékeket és nem érlelt sajtokat dobhat piacra a dél-amerikai országban, de akad köztük olyan vállalat is, amely vajat, illetve különböző típusú sajtokat exportálhat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?