Már a haltermelésbe is jönnek a vendégmunkások?
Nincs más út az ágazat előtt, kénytelenek lesznek távoli országokból dolgozókat toborozni.
Nincs más út az ágazat előtt, kénytelenek lesznek távoli országokból dolgozókat toborozni.
Az étkezési haltermelés negyven százaléka a karácsonyi időszakban kerül piacra Magyarországon.
A szakember szerint fenntartható fejlődés helyett lassú haldoklásra van ítélve a halászati ágazat Magyarországon.
Rendkívül nehéz év volt a 2022-es a magyar halágazatban, és ez a termelési eredményeken is meglátszik. A problémák nem tűntek el, de idén jobb év lehet.
3,1 milliárd forintos keretösszegű krízistámogatási konstrukciót dolgozott ki és hirdetett meg az Agrárminisztérium.
Egyre kétségbeejtőbb helyzetben van a magyar halágazat, sok termelő válthat más, jövedelmezőbb tevékenységre.
Súlyos döntést kellett meghozniuk a magyar haltermelőknek.
Újabb lépés történt a Gyékényesi Kavicsbányató ügyében.
Óriási bajok vannak a magyar halágazatban.
Komoly csapást mért az aszály a dunántúli völgyzárógátas halgazdaságokra.
Egyre nagyobb gondot jelent a tavasz óta tartó aszály.
Mélyen a zsebébe nyúlhat az a horgász, aki nem figyel.
A MA-HAL arra kéri a vásárlókat, vegyék meg időben a karácsonyi alapanyagokat.
Megindult a lobbizás a tógazdaságokért - a tenger ellenében
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
A tavasz beköszöntével a vadak is egyre aktívabbak, ami komoly veszélyt jelenthet mind az autós, mind az állat szempontjából.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Az előző évekhez képest drasztikusan csökkent a méz felvásárlási ára Magyarországon, ami nem tett jót a méhészeknek.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.