Újra lecsapott a gyilkos kór Magyarországon: azonnali korlátozásokat hoztak

Újra lecsapott a gyilkos kór Magyarországon: azonnali korlátozásokat hoztak

MTI
Egy Hajdú-Bihar vármegyei pulykatelepen is kimutatta a madárinfluenza-vírus H5N1 altípusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma - közölte a Nébih az MTI-vel. A több mint 25 ezer pulykát tartó nádudvari telepen az állatok levertsége, víz- és takarmányfogyasztásuk csökkenése, gyakoribbá váló elhullásuk vetette föl a madárinfluenza gyanúját.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az állomány felszámolását megkezdték, a gazdaság körül védő- és megfigyelési körzetet jelöltek ki, a partnerországokat értesítették az esetről. Hozzátették, hogy a vírust Debrecenben begyűjtött mintákban is megtalálták. Ez is azt támasztja alá, hogy az állományokat zártan kell tartani, és meg kell akadályozni, hogy a baromfik vadon élő madarakkal találkozzanak - olvasható a közleményben. A madárinfluenza vírusát a hivatal honlapján olvasható összesítés szerint az elmúlt hetekben Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád számos településén kimutatták. Az itt bevezetett korlátozások továbbra is érvényben vannak - írta a Nébih.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?