Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor az árstopról: ez vár a magyarokra júliustól

Váratlan bejelentést tett Orbán Viktor az árstopról: ez vár a magyarokra júliustól

agrarszektor.hu
Orbán Viktor saját Facebook-oldalán számolt be a Kormány döntéséről, miszerint meghosszabbítják az árstopot az üzemanyag és az élelmiszerek esetében. Ezen kívül a hitelmoratórium és a kamatstop is meghosszabbításra került.

A kormány április végi döntése értelmében július 1-ig meghosszabbították az élelmiszerárstopot, a benzinárstopot július 15-ig. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor arról beszélt elmondta, hogy amíg a jelenlegi európai helyzet a helyzet fennáll, addig fenn fogják tartani az árstopokat. Ezeket a jövőben 2-3 héttel a lejáratuk előtt meg fogják vizsgálni, és a körülményeket mérlegelve fognak dönteni azok esetleges meghosszabbításáról. A kormány döntése értelmében az alábbiak szerint fognak alakulni az árstopok:

Idén is év végi díjeső az agráriumban - Nevezzen és nyerjen Ön is!

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Portfolio Csoport rangos agrárdíjas pályázatát, amelynek célja, hogy egy-egy évben díjazni lehessen a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket. A november 30. -december 1-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián az ágazat szereplői az Év női agrárvállalkozója díjat, az Év fiatal agrárszakembere díjat, az Év kertészete díjat, az Év állattenyésztője díjat, az Év növénytermelője díjat, az Év agrárinnovációja díjat, az Év agrárberuházása díjat és a Portfolio Agrárgazdaságért díjat nyerhetik el. A rangos díjakat - amelyeket a november 30-i szakmai program zárásaként, ünnepélyes keretek között adunk át - színvonalas szakmai zsűri ítéli oda. A díjakra a hazai agrárgazdasági élet bármely szereplője pályázhat, illetve javasolhat jelölteket. A Portfolio a nevezéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2022. július 31-ig. A jelentkezésekhez, illetve a nevezésekhez egy űrlapot kell kitölteni és beküldeni, amely a portfolio.hu portálon, az Agrárszektor Konferencia weboldalán érhető el. Az űrlapot ide kattintva is le lehet tölteni. Legyen Ön is az év végi agrár-díjeső részese, nevezzen vagy jelöljön a rangos díjakra!

  • az élelmiszerár-stopot 2022. október 1-ig,
  • a hitelmoratóriumot és a kamatstopot 2022. december 31-ig,
  • a benzinárstopot 2022. október 1-ig meghosszabbították meg.
Címlapkép forrása: MTI/Benko Vivien Cher
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Fenntarthatóság

Szúnyogvadászokat keresnek a magyar tudósok

A lakosság segítségét kérik a kutatók - pótolhatatlan információt jelentenek az önkéntes észlelések az invazív szúnyogfajok terjedésének tudományos vizsgálatában.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. december 2. 14:01