Vidékfejlesztési beruházások: fontos változásokat tettek közzé

agrarszektor.hu
Módosult a Vidékfejlesztési Program (VP) projektjeit érintő tájékoztató. A változtatások a vidékfejlesztési beruházásoknál játszanak szerepet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Széchenyi2020 honlapon elérhető iránymutatás a nyertes pályázók számára a fejlesztéseknél felmerülő kérdésekben ad támpontokat - közölte az Agrárminisztérium, amely az új kormányzati ciklusban visszakapta a vidékfejlesztést a VP-t eddig felügyelő Miniszterelnökségtől. A most megjelent módosítást a már beérkezett kifizetési kérelmek gyakorlati tapasztalataihoz igazították.

Elsősorban az úgynevezett mérföldköveknél, a változás-bejelentéseknél és az építési költségek elszámolásánál változott, illetve egészült ki a korábbi iránymutatás. Az építési költségek elszámolásánál a minisztérium azt is hangsúlyozza, hogy az Építési Normagyűjtemény (ÉNGY) az egyes építési tételeknél maximális elszámolható árat - úgynevezett referenciaárat - tartalmaz. Ha például közbeszerzési kötelezettség miatt kötöttek a tényleges árak, a kedvezményezettek a támogatási kérelem benyújtásakor érvényes ÉNGY kódokkal beazonosított tételek szerint számolhatnak el, de a kifizetési igénylés benyújtásakor érvényes ÉNGY referenciaárak mértékéig.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?