Fontos találkozón vett részt a magyar agrárminiszter: ez minden gazdát érint

agrarszektor.hu
Nagy István agrárminisztert bemutatkozó látogatáson fogadta Janusz Wojciechowski új lengyel mezőgazdasági biztos december 16-án Brüsszelben. A magyar tárcavezető a találkozón kiemelte, bizakodásra ad okot, hogy egy tapasztalt, a mezőgazdaságot jól ismerő politikus vezetheti a mezőgazdasági portfóliót a következő 5 évben és kiemelte, meggyőződése, hogy jól meg fogja érteni a kelet-európai, így a magyar gazdák helyzetét és problémáit.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tárgyaláson a felek között egyetértés mutatkozott a tekintetben is, hogy a Közös Agrárpolitika új szabályairól felelősségteljes döntés csak a költségvetés ismeretében hozható, ezért csak a Többéves Pénzügyi Keret elfogadása után zárhatók le a KAP tárgyalások - írja közleményében az Agrárminisztérium. A lengyel agrárbiztos hangsúlyozta, hogy a költségvetési tárgyalások során mindent megtesz majd a KAP források védelme érdekében.

Nagy István a találkozó során reményét fejezte ki annak kapcsán, hogy az új Bizottság nyitott lesz a Közös Agrárpolitikára vonatkozó, még Phil Hogan által megtett javaslatok módosítására. Emellett könnyebbséget fog jelenteni a tárgyalások hajrájában, hogy egy, a kelet-európai régió mezőgazdaságát jól ismerő biztossal kell majd megegyezni, aki tisztában van a termeléshez kötött támogatások, az átmeneti nemzeti támogatás, a kisgazda támogatási rendszer, vagy éppen az öntözési beruházások fontosságával.

Címlapkép forrása: MTI/Czeglédi Zsolt

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?