„Úgy már nem lesz, ahogy eddig volt” - gyökeresen átalakul az agrárium

„Úgy már nem lesz, ahogy eddig volt” - gyökeresen átalakul az agrárium

agrarszektor.hu
Csökkenő jövedelmezőség, piaci zavarok és elmaradó beruházások jellemzik az agrárium működési környezetét, amely a tavalyi aszályos év után idén is kemény esztendőt hozott az ágazat szereplőinek. Az Alapvetésben, a Portfolio Agrár- és Élelmiszeripari podcastjében a helyzetelemzés mellett a megoldás lehetőségeit is felvázolta Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A mezőgazdaság persze időnként megél nehéz éveket, ám a tavalyi és az idei esztendő is rávilágított arra, hogy a felkészültebb, hatékonyabb szereplők könnyebben veszik az akadályokat – még a mostani, nehezebb helyzetben is.

Problémák ugyanakkor vannak az ágazatban. A jelenlegi kamatkörnyezetben a beruházási tervek a legtöbb esetben a fiókban maradnak, napjainkban gyakorlatilag nincs is érdemi beruházás az agrofood-szektorban. Az agrártermelők várakozásai rosszak, a kiutat pedig az alkalmazkodás jelentheti, annak a megértése, hogy jelentősen átalakul körülöttünk a gazdasági környezet, és „úgy már nem lesz, ahogy eddig volt” – fejtette ki az adásban Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?