„Úgy már nem lesz, ahogy eddig volt” - gyökeresen átalakul az agrárium

„Úgy már nem lesz, ahogy eddig volt” - gyökeresen átalakul az agrárium

agrarszektor.hu
Csökkenő jövedelmezőség, piaci zavarok és elmaradó beruházások jellemzik az agrárium működési környezetét, amely a tavalyi aszályos év után idén is kemény esztendőt hozott az ágazat szereplőinek. Az Alapvetésben, a Portfolio Agrár- és Élelmiszeripari podcastjében a helyzetelemzés mellett a megoldás lehetőségeit is felvázolta Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A mezőgazdaság persze időnként megél nehéz éveket, ám a tavalyi és az idei esztendő is rávilágított arra, hogy a felkészültebb, hatékonyabb szereplők könnyebben veszik az akadályokat – még a mostani, nehezebb helyzetben is.

Problémák ugyanakkor vannak az ágazatban. A jelenlegi kamatkörnyezetben a beruházási tervek a legtöbb esetben a fiókban maradnak, napjainkban gyakorlatilag nincs is érdemi beruházás az agrofood-szektorban. Az agrártermelők várakozásai rosszak, a kiutat pedig az alkalmazkodás jelentheti, annak a megértése, hogy jelentősen átalakul körülöttünk a gazdasági környezet, és „úgy már nem lesz, ahogy eddig volt” – fejtette ki az adásban Hollósi Dávid, az MBH Bank Agrár és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?