Új vezető a Bayer Hungáriánál: neves agrár-szakembert igazolt a cég

Új vezető a Bayer Hungáriánál: neves agrár-szakembert igazolt a cég

agrarszektor.hu
Szalkai Gábort nevezték ki a Bayer Hungária Kft. újonnan létrehozott Public Affairs & Sustainability menedzser pozíciójába. Közkapcsolati és fenntarthatósági vezetőként legfőbb feladata a cégen belül a környezeti és gazdasági fenntarthatósági programok összehangolása, a környezet-vállalat-gazdaság-partnerek kapcsolat rendszerének fejlesztése.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A nemzetközi háttérrel rendelkező, innovatív Bayer Hungária Kft. fenntarthatósági programjainak megismertetése a hazai partnerekkel, a szakmai-, és érdekvédelmi szervezetekkel történő szoros együttműködés, valamint ezen programhoz további stratégiai partnerek keresése a feladata Szalkai Gábornak, aki október 26-a óta tölti be a Bayer Hungária Kft.-nél nemrég létrehozott közkapcsolati és fenntarthatósági vezető pozíciót a vállalat Crop Science, Consumer Health és Pharmaceuticals üzletágánál.

Szalkai Gábor

A növényorvos szakember szakmai tanulmányait Gyöngyösön kezdte, majd az ott szerzett ismereteit növényvédelmi szakirányon mélyítette el a gödöllői Szent István Egyetemen. Szakmai pályafutását a NÉBIH Növény- Talaj és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságán kezdte, ahol a szakterület több ágát is megismerte. Az EU csatlakozást követően részt vett a hazai, az európai uniós, és a nemzetközi élelmiszerlánc-felügyeleti szabályozás kialakításában. A Bayer Hungária Kft.-hez történő csatlakozása előtt a Növényvédelmi Szövetség ügyvezető igazgatója volt. Ezt megelőzően az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályán dolgozott, és a szaktárca Növényvédelmi Bizottságának elnöki tisztét is betöltötte, ahol partnereikkel együtt megalkották Magyarország Nemzeti Növényvédelmi Cselekvési Tervét. Minisztériumi munkája során részt vett a parlagfű elleni védekezés koordinálásában, ahol kríziskommunikációs gyakorlatot is szerzett. Ezen koordinációs és kommunikációs tapasztalatait reményei szerint jól tudja majd kamatoztatni a Bayer Hungária Kft.-nél is, ahol egyik fő célként jelölte meg a kémia, a mezőgazdaság, az élelmiszertermelés, az egészségügy, az innováció és a kutatás-fejlesztés értékeinek bemutatását, egy a fenntarthatóságra, felelősségre és tudatosságra épülő vegyipari vállalat szemszögéből.

Szalkai Gábor nős, két gyermek édesapja. Szabad idejét szívesen tölti a természetben kirándulással, a család kutyájának társaságában. Gyermekeinek szereti megmutatni a természet és a vidéki élet szépségeit és valódi értékeit.

(A cikkben szereplő képek a Bayer Hungária Kft. tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?