Leszámolnának a növényvédő szerekkel elkövetett visszaélésekkel a magyar szervek

Leszámolnának a növényvédő szerekkel elkövetett visszaélésekkel a magyar szervek

MTI
Együttműködési megállapodást írt alá hét államigazgatási szerv a környezeti bűnözés elleni küzdelem hatékonyabbá tételéért - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu honlapon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A közlemény szerint a KR NNI által vezetett, a Belügyminisztérium belső biztonsági alapjából finanszírozott projekt részeként létrejött nemzeti környezeti biztonsági munkacsoport feladatai közé tartozik a nemzeti végrehajtói stratégia megalkotása, az információcsere és szakmai konzultációs fórum biztosítása, az oktatás, valamint a célzott, több hatóság munkáját érintő műveletek megszervezése. A környezeti bűnözés mára az egyik legjövedelmezőbb bűncselekményi formák közé tartozik, az elkövetők ellen kiszabható büntetési tételek azonban meg sem közelítik a többi, nagy haszonnal járó bűncselekmények büntetési tételeit, vonzva ezzel a szervezett bűnözői csoportokat - írták.

Az aláírók - az Agrárminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Pest Megyei Kormányhivatal és az Országos Rendőr-főkapitányság - kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a környezet- és a természetvédelemnek, ezért fokozzák az együttműködést a hulladékokkal elkövetett jogellenes cselekményekkel, a vizek szennyezésével, a növényvédő szerekkel elkövetett visszaélésekkel, valamint a védett természeti területeket és a biológiai sokféleséget, kiemelten a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajokat károsító magatartással szemben. A munkacsoport alakuló ülését várhatóan 2021 májusában tartják meg, az oktatási programok kidolgozása folyamatban van - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?