Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.27. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.04.27. szombat

agrarszektor.hu
Délnyugatról északkeletre vastag, kiterjedt felhőtömb halad, amiből helyenként kisebb eső, zápor is előfordul a középső és keleti országrészben - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.04.27.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.04.27.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.04.27.) napon.

2024.04.27. szombat: Délnyugatról északkeletre vastag, kiterjedt felhőtömb halad, amiből helyenként kisebb eső, zápor is előfordul a középső és keleti országrészben. Reggeltől egyre jobban szakadozik, napközben pedig a gomolyosodó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Akkor is csak kevés helyen alakulhat ki zápor, északkeleten kis eséllyel zivatar. Az ország nyugati felén megélénkül, a Dunántúl északnyugati részein meg is erősödik a déli szél.

A hőmérséklet délután 19 és 23, késő este 9, 15 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, de a magasban zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

A következő napon várható időjárás

2024.04.28 vasárnap: Napos időre számíthatunk, helyenként gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél sok helyütt megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 3 és 11, délután 23 és 27 fok között valószínű.

Friss híreink:

Új növények lephetik el a földeket: nem is hinnéd, mire képesek

Egy svéd cég, az OlsAro, nemrég 2,5 millió eurónyi befektetést sikerült elnyerjen új, rezisztens haszonnövény-fajták fejlesztésére. A cég hamarosan piacra is tervezi dobni első termékét, egy sótűrő búzafajtát. De vajon tényleg megoldást és segítséget jelenthetnek ezek a fajták, illetve a génszerkesztés és a mesterséges intelligencia a klímaváltozás elleni harcban?

Döntöttek az import sertéshúsokról: emiatt fájhat a magyar cégek feje

Adminisztratív terhet jelent az értékesítőknek, a fuvarozóknak, illetve számos húskészítmény-gyártónak az import sertéshúsra vonatkozó bejelentési kötelezettség, és mindez a költségekben is megjelenhet - mondta az Agrárszektornak Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke. Hozzátette, ez az intézkedés ugyanakkor segítség lehet az olyan tételek kiszűrésében is, mint amilyen az a német szalmonellás hús volt, amely tavaly az egyik hazai kiskereskedelmi láncban megjelent.

Súlyos hiba a kertben: ezt rontják el a legtöbben a növények permetezésekor

A növényvédelmi kezelések közül a permetezés az egyik leggyakoribb módszer. A növényvédőszerek egyre drágábbak, így fontos, hogy a hatékonyságot javítsuk. A permetezés esetén nagyon sok tényező van, amire ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Megőrülnek a magyarok a kertek új sztárjáért: tömegek keresik már most ezt a terméket nyárra

Egyre keresettebbek Magyarországon is a robotfűnyírók. És bár a magyar vásárlók továbbra is árérzékenyek, átlagosan több százezer forintot is hajlandók kifizetni a luxuskütyükért. Persze ennél lehet sokkal drágábban is, milliókért, de akár több tízmilliókért is robotfűnyírót is vásárolni. Azonban még mielőtt ezt valaki megteszi, a legfontosabb, hogy tudja, mire van szüksége, mekkora igazából a kertje, és ott milyen nyírási adottságai lennének a kütyünek. Ráadásul a gépek biztonsági szintje sem mindegy. Azért hogy tisztábban lássunk a terepen, a Pénzcentrum az Euronics, az eMAG és a Praktiker szakértőit kérdezte a témáról.

Dübörögnek a vidéki fitness termek: el se hinnéd, miért vonzanak be annyi embert

Az aerobik stúdiók kínálata több, mint mozgásformák sorozata; ezek a programok életmódváltást és közösségi élményt is nyújtanak. Gáspár Katalinnal, a Fitness Company szakmai igazgatójával és tanárával készült interjúnk során egy tapasztalt edzővel beszélgettünk, aki betekintést adott abba, hogy az aerobik órák hogyan járulnak hozzá a helyi lakosság fizikai és mentális egészségének javulásához. Kitértünk a vendégek által megosztott gyakori problémákra, a legnépszerűbb mozgásformákra, valamint arra, hogy az év eleji lendület hogyan tartható fenn hosszú távon. A beszélgetés során a közösségépítés és a motiváció fenntartására alkalmazott egyedi módszerek is szóba kerültek. Nézzük!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?