Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.08. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.08. szombat

agrarszektor.hu
Az ország döntő részén kevés felhőre és sok napsütésre számíthatunk, erősebben felhős időszakok inkább csak a Nyugat-Dunántúlon fordulhatnak elő - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.02.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.02.08.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.02.08.) napon.

2020.02.08. szombat: Az ország döntő részén kevés felhőre és sok napsütésre számíthatunk, erősebben felhős időszakok inkább csak a Nyugat-Dunántúlon fordulhatnak elő. Csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható, nyugaton a magasabb, keleten az alacsonyabb értékekkel. Késő estére általában +2 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az északnyugati, majd északi, északkeleti szelet eleinte sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Szombaton többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Pénteken elvétve még kialakulhat zápor, hózápor. Szombaton országszerte száraz utakon autózhatunk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Melegfront jellegű hatás miatt felléphet fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség.

A következő napok várható időjárása

2020.02.09. vasárnap: Éjszaka a Dunántúl nyugati, délnyugati részén köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amely napközben lassan zsugorodik, oszlik, az ország nagy részén napos idő várható némi fátyolfelhőzettel. Csapadék nem lesz. A déli, délnyugati szél késő délutántól a Dunántúl délnyugati, nyugati részén erősödni kezd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -8 fok között várható, de északnyugaton kissé enyhébb, egyes fagyzugokban hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 11 fok között várható, délnyugaton lesz az enyhébb idő.

2020.02.10. hétfő: Éjszaka nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Többnyire erősen felhős lesz az ég, majd késő délutántól északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél nagy területen viharos, a Dunántúlon helyenként erősen viharos lesz, majd estétől a szél északnyugatira, nyugatira fordul, de továbbra is sokfelé viharos marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között várható. Fagy csak északkeleten lehet, de reggelre ott is melegszik a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 16 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

Friss híreink:

Kész, vége? Eltűnhet a magyar mák a boltokból?
Sokak számára ismert, hogy Nyugat-Európa, de a világ többi része is alig ismeri a mákot, ha hallott róla, akkor is leginkább a morfin jut eszébe róla. Ezért kellett az EU-ba lépésünkkor minden követ megmozgatnunk azért, hogy az étkezési mák termelését ne korlátozzák elviselhetetlenül szigorú előírásokkal. Az utóbbi években csökkent a hazai máktermő terület, hiszen megszűnt a máktok hazai feldolgozása, a szem értéke pedig a cseh kínálattól függően hektikusan változik. Vajon azt jelenti ez, hogy veszélyben a hazai étkezési mák? Utánajártunk.

Ömlik a pénz a magyar agráriumba: mutatjuk, mi vár a gazdákra 2020-ban
A mezőgazdasági támogatások kifizetésének elmúlt hét évének tapasztalatairól, a Közös Agrárpolitikával (KAP) kapcsolatos aktuális kérdésekről, valamint az öntözésfejlesztés, a birtokpolitika, valamint az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének hazai szabályozási helyzetéről is beszélt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Bácskai és Dunamelléki Mezőgazdasági Egyesület Hévízen tartott agrárkonferenciáján.

Alapítson tenyésztőszervezetet! Itt vannak hozzá a minimális állatszámok
Újabb módosítás történt az állattenyésztési törvényben. Lényegében a tenyésztési program megfogalmazásához szükséges minimálisan elvárt állatlétszámokat adta meg a szakminisztérium fajonként. Például 120 első törzskönyvi osztályba sorolt emuval vagy 150 törzskönyvezett anyacsincsillával már tenyésztőszervezetté válhatunk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?