Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.26. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.26. kedd

agrarszektor.hu
Túlnyomóan napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.03.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.03.26.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.03.26.) napon.

2024.03.26. kedd: Túlnyomóan napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Késő délután délnyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek. A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik, északnyugaton időnként viharossá fokozódik, ugyanakkor északkeleten általában mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű.
Késő estére 4 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Keddtől már enyhébb levegő érkezik, emiatt meleg jellegű fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, így a teljesítőképességben is csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2024.03.27 szerda: Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Délutántól, de várhatóan inkább estétől a Nyugat-Dunántúlon már lehet eső, zápor. A délkeleti szél többfelé erős lesz. Kora délután 15, 22 fok várható.

Friss híreink:

Ilyen is rég volt: most jobb üzlet az állattartás Magyarországon

A szakemberek szerint, ha nem történik drámai esemény, akkor az idei és a következő év is az állattenyésztés megerősödéséhez vezethet Magyarországon - hangzott el a Portfolio Agrárium 2024 Konferencián. Hozzátették, a mostani alacsonyan stagnáló gabonaáraknak köszönhetően 2024-ben egészen biztosan növekedés várható a hazai takarmányipar vonatkozásában, ugyanakkor fontos látni, hogy Európa takarmánygyártása jelentősen csökkent az elmúlt években, és ez a fogyasztás zuhanása miatt a jövőben is folytatódhat. A konferencia kerekasztal-beszélgetésében szó volt többek között arról is, hogy a hazai szántóföldi növénytermesztésben diverzifikációra lenne szükség, és a 4-5 alapnövény mellett olyanokat termeszteni, amelyek itthon eladhatók.

Elárulták a szakértők: ez húzhatja ki most a magyar mezőgazdaságot a bajból

A magyar agráriumnak még nem mesterséges intelligenciára van szüksége, először természetes intelligenciára és kurázsira lenne most szükség - hangzott el a Portfolio Csoport Agrárium 2024 Konferenciáján. A szakemberek megvitatták, hogy mely területeken kell fejlődnie a magyar gazdatársadalomnak a következő időszakban, illetve, hogy mely területekre kell fókuszálnia a fejlesztőknek és a szolgáltatóknak, de szó esett arról is, mi várható a következő években az agrárgépesítésben és a digitalizációban. A szakértők emellett azt is elmondták, mit várnak a hamarosan meghirdetésre kerülő a mezőgazdaság digitális átállást elősegítő pályázattól.

Filléres trükk a kertbe: ezt jó, ha tudod, sokan már így ültetnek növényeket

Alapvetően a növények a gyökereiken keresztül veszik vel a vizet és a tápanyagokat, ám a lombtrágyázás során levélfelületükre permetezve is adhatunk tápanyagokat számukra, és a szén-dioxid trágyázás is egy érdekes tápanyag utánpótlási mód. A lombtrágyázás kiskertekben is egyszerűen kivitelezhető.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Spekulánsok szállták meg a hazai ingatlanpiacot? Így lett luxus már a vidéki városokban is a saját lakás

Az elmúlt 6 évben 2,5-szeresükre drágultak a lakások Debrecenben: emögött első körben a nagyberuházások bejelentése áll, mostanság pedig a városba költözők növekvő száma ellenére a kínálat nem lett nagyobb, ami felhajtja az árakat. És az ingatlanpiaci szakértők szerint hasonló sors várhat Szegedre is a BYD-gyár miatt: mint kiderült, a megyeszékhelyen az olcsóbb ingatlanokat már gyakorlatilag felvásárolták. Emellett a megszólalók a zalaegerszegi hadiipari üzemet is példaként hozták, amely miatt 2,3-szoros áremelkedés volt a városban.

Durván elszálltak az árak a Balatonnál: ennyiért vitorlázik 2024-ben a magyar elit

A tavasz beköszöntével lassan a Balaton környéke újból feléled, és a parti sétányok is megtelnek, már-már kora nyári hangulatot idézve, és egyre többen merészkednek ki a nyílt vízre vitorlázni is. Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vitorlázás, ami nem is csoda, hiszen nagyon jók a Balaton adottságai. A Magyar Vitorlás Szövetség lapunk megkeresésére elmondta, hogy a hazai vitorlások száma mára már eléri a 35 ezer főt. Az elszálló árak, energiaválság ugyanakkor mély nyomot hagyott az ágazaton, cirka öt év alatt a duplájára emelkedtek a kikötőhelyi díjak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?