Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.20. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.20. szerda

agrarszektor.hu
A sok napsütés mellett az ország keleti harmadában gomolyfelhők képződnek, máshol fátyolfelhős lesz az ég, ami estefelé a Dunántúlon meg is vastagszik - derül ki az Agrárszektor szerdai (2024.03.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2024.03.20.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2024.03.20.) napon.

2024.03.20. szerda: A sok napsütés mellett az ország keleti harmadában gomolyfelhők képződnek, máshol fátyolfelhős lesz az ég, ami estefelé a Dunántúlon meg is vastagszik. Csapadék nem várható. A nyugati szél napközben időnként megélénkül.

A hőmérséklet délután 11 és 16, késő este 1 és 8 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kezdetben még a hidegfrontra érzékenyek is tapasztalhatnak panaszokat, majd a magasban enyhülés kezdődik, így a melegedésre érzékenyeknél is előfordulhat fejfájás, koncentrálási nehézség.

A következő napon várható időjárás

2024.03.21 csütörtök: A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap, majd a nap második felében nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Az esti óráktól helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső. Gyenge marad a légmozgás. Hajnalban jobbára -2, +4, kora délután 12, 19 fokot mérhetünk, délnyugaton várható a melegebb, északkeleten a hidegebb idő.

Friss híreink:

Jön a vadonatúj gazdavédelmi törvénycsomag Magyarországon

Termelővédelmi törvénymódosítási csomagot terjeszt be a kormány az Országgyűlés elé, annak érdekében, hogy javítsa a gazdálkodók felvásárlókkal szembeni alkupozícióit - mondta el Andréka Tamás, a Portfolio Csoport Agrárium 2024 Konferenciáján. Az Agrárminisztérium államtitkára ismertette, mely pillérek mentén tervezik megerősíteni a termelők helyzetét, és mely eszközök állnak majd a szerződő felek rendelkezésére annak érdekében, hogy kölcsönösen gyümölcsöző legyen az együttműködésük. A szakemberek szerint ugyanakkor vannak a termelők, feldolgozók és kereskedők kapcsolatainak olyan vetületei is, ahol nem biztos, hogy szükség van kötelező szerződésekre, valamint megvitatták a törvénycsomag egyes rendelkezéseinek esetleges problémáit is.

Durva piacvesztést szenvedett el a magyar élelmiszer

Vitathatatlan a magyar élelmiszeripar hátránya az uniós versenytársakhoz képest, az adódó exportlehetőségeket pedig csak ennek ledolgozásával lehet megragadni – ez derült ki a Portfolio Agrárium 2024 konferenciáján megtartott élelmiszeripari szekcióban. A helyzetértékelést tekintve az összkép nem jó: a termelékenységbeli lemaradás mellett a szabályozás sem segít a magyar élelmiszereken, amely 2023-ban nem csak a külpiacokon, hanem a magyar vásárlók kosarában is egyre kisebb helyet foglal el.

Pályázati dömping jön 2024-ben: erre készülhetnek a gazdák itthon

A Natura 2000-es gyepterületeket kompenzáló kiírás már meg is jelent, de húsvétig még több pályázatnak meg fog jelenni. Jelenleg több mint 30 pályázat van megjelenés közeli állapotban - hangzott el a Portfolio Csoport Agrárium 2024 Konferenciáján. A szakemberek beszéltek arról is, hogy milyen változatok várhatóak az új felhívások során, milyen kedvezmények várhatóak, de azt is megbeszélték, melyek a jó pályázatíró ismérvei, és mire kell odafigyelni a pályázatok elkészítése során.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Milliókat spórolhat, aki így vesz lakást 2024-ben: erről a kedvezményről alig tudnak, sokaknak jár

Sokan csak a lakásvásárlás során rosszabb esetben azt követően - szembesülnek azzal, hogy az ingatlan megszerzésével illetékfizetési kötelezettségük keletkezik. Pedig jelentős, minimum több százezres, de inkább több milliós összegről van szó, amely akár jelentős anyagi kihívás elé is állíthatja azokat, akik a vásárlás megkezdésekor nem kalkuláltak előre ezzel a tétellel. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mikor, mekkora illetéket kell fizetnünk ingatlantulajdon megszerzésekor, illetve azt is megnézzük, hogy mekkora összegeket jelent ez a gyakorlatban. Sőt, azt is kiszámoljuk, hogy mekkora jövedelemmel kell rendelkezzen az, aki ma szeretne első lakástulajdonához hozzájutni, ám csak a minimális önerő áll a rendelkezésére.

Közel az összeomlás? Egyre több a túlhajszolt magyar munkavállaló, ennek csak rossz vége lehet

Összességében eredményesnek tartják a szakszervezetek azt a figyelmeztető sztrájkot, amire még a múlt héten került sor a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában. A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke a HelloVidék megkeresésesre elmondta, hogy a dolgozók elszántak, és továbbra is kitartanak az álláspontjuk mellett, ugyanakkor, ha nem közelednek az álláspontok, akkor nem tartja kizártnak azt sem, hogy a közeljövőben egy újabb megmozdulásra kerüljön sor. László Zoltán lapunknak arról is beszélt, hogy az utóbbi időben sajnos azt látják a hazai üzemekben, hogy a feszített tempó miatt egyre nagyobbak az elvárások a munkavállalók felé, így nem meglepő, hogy egyre több azoknak a dolgozóknak a száma, akik a nagy nyomás miatt komoly egészségügyi kockázatoknak vannak kitéve. A HelloVidék közben úgy értesült, hogy a Vasas szakszervezet egyik másik területén is elégedetlenek a dolgozók, így nem kizárt, hogy újabb helyen lehet hamarosan munkabeszüntetés Magyarországon.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?