Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.16. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.16. szombat

agrarszektor.hu
Délutánig borult lesz az ég, és nyugat felől egyre több helyen előfordul eső, zápor, napközben a Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt - derül ki az Agrárszektor szombati (2024.03.16.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2024.03.16.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2024.03.16.) napon.

2024.03.16. szombat: Délutánig borult lesz az ég, és nyugat felől egyre több helyen előfordul eső, zápor, napközben a Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. Estefelé nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is. Késő este az Észak-Dunántúlon már többfelé kísérhetik élénk széllökések az északnyugati szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között várható. Késő estére 6 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hétvégén az időjárás a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2024.03.17 vasárnap: Általában gomolyfelhős, napos, száraz idő várható, de főleg északkeleten, keleten még lehetnek erősen felhős területek, ott helyenként eső, zápor is előfordulhat. Megélénkül, több helyen megerősödik az északnyugati, északi szél. Kora délután általában 11, 17 fok valószínű, csak északkeleten lehet hűvösebb.

Friss híreink:

Így szabadulhatsz meg a gyomoktól a kertben: ez a trükk tényleg működik

Egy virágágyásban, vagy zöldségeskertben a megjelenő gyomok esztétikai okból sem kívánatosak - ám ez csak a legkisebb gond velük. A gyomok konkurenciái kultúrnövényeinknek, visszavetik fejlődésüket, csökkentik a termést, növényvédelmi problémákat okozhatnak. Kiirthatatlanok, de azért kordában tartásuk lehetséges és szükséges.

Végzetes hiba a kertben: ezt rengetegen elrontják a gyümölcsfák metszésekor

A tél vége egyet jelent a gyümölcsfák metszésének megkezdésével: érdemes belefogni rügypattanás előtt, amikor még nem indul meg a nedvkeringés, még nincs lomb a fákon. Ha az időjárás engedi, már február közepén-végén nekiállhatunk, de elhúzódhat a folyamat március közepéig is. A szőlőtőkék és szőlőlugasok metszése is aktuális, nem mindegy azonban, hogy milyen időpontban tesszük ezt. Összegyűjtöttünk minden fontos és hasznos információt, amit a tél végi, tavaszi metszésről tudni érdemes. 

Most lehull a lepel: kiderült az igazság rengeteg élelmiszerről Magyarországon

A fogyasztók olcsón, jó minőségű és lehetőleg „vegyszermentes” zöldséget és gyümölcsöt szeretnének vásárolni. Ezeket az elvárásokat azonban nem egyszerű összeegyeztetni. Olyan ez, mint amikor a szakiparos azt mondja, megcsinálja a konyhabútort: olcsón, jól, gyorsan. De ezekből csak kettőt lehet választani.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ennyibe kerül egy gombóc fagyi 2024-ben: szinte luxus, mégsem mondanak le erről a magyarok

Az utóbbi időkben a cukrászdákat, fagyizókat sem kímélték a válságok, sokan már tavaly feladták és bezártak. A legtöbb hely azonban még kitart, és bizakodva várják az idei szezont. A cukrászdákat is érintő bezárási hullámról, a 2024-es év kilátásairól és a klímaváltozás lehetséges hatásairól Erdélyi Balázs Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke nyilatkozott a Pénzcentrumnak. A szakértő azt is elárulta, mennyibe kerülhet majd egy gombóc fagylalt átlagosan 2024-ben, hogy mik lehetnek a jövő slágerízei, illetve hogy milyen trendek alakíthatják, mi kerül a tölcsérekbe.

Atyaég! Ilyen lesz a nyár 2024-ben: megkongatták a vészharangot a meteorológusok

A hivatalos mérések kezdete óta a 2023/2024-es tél volt a legenyhébb Magyarországon. Az évszak középhőmérséklete országos átlagban 3,7 Celsius-fokkal haladta meg az 1991-2020 közötti évek átlagát. A december 2,2 fokkal, a január 1,8 fokkal, míg a február egészen extrém mértékkel, 7,0 fokkal volt enyhébb az átlagnál, amivel az országos átlagot tekintve a legenyhébb február lett a 20. század eleje óta. Németh Lajos lapunk megkeresésére elmondta, hogy olyannyira magas ez az érték, hogy a márciusok között is a hetedik legmagasabbnak számítana. A meteorológus a HelloVidéknek adott interjújában beszélt arról is, hogy mire számíthatunk a következő időszakban, valamint elárulta, hogy melyek a leginkább veszélyeztetettebb régiók idehaza.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?