Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.12. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.12. kedd

agrarszektor.hu
A Dunántúlon és a középső tájakon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt hosszabb időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható - derül ki az Agrárszektor keddi (2024.03.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2024.03.12.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2024.03.12.) napon.

2024.03.12. kedd: A Dunántúlon és a középső tájakon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt hosszabb időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható. A Dunántúlon és a középső megyékben fordulhat elő eső, zápor, nyugat felé haladva nő a csapadék esélye. Az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között várható, de a naposabb tiszántúli vidékeken 16, 17 fok is lehet.
Késő estére 5, 10 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2024.03.13 szerda: A többnyire erősen felhős vagy borult időben több helyen valószínű eső, zápor. A nap vége felé kezd el határozottan csökkenni a felhőzet a Dunántúlon, ott ezzel összhangban fokozatosan csökken a csapadék esélye. Hajnalban a keleti tájakon foltokban köd képződhet. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon sokfelé erős lökések kísérik. A hajnali 2, 9 fokról 9 és 14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Jó helyzetben van a magyar takarmányipar, de azért vannak kérdőjelek

Az elmúlt évek nehézségei - az infláció, az aszály és a miatta magasba szökő terményárak, valamint a szomszédban zajló háborúból kifolyólag megugró energiaárak - ellenére lassan talpra állni látszik a magyar takarmánygyártás. Az alacsony alapanyagárak és az egyre csökkenő kamatok egyfajta stabil környezetet teremtettek, amelynek során a takarmánygyártók és az állattartók is tudnak előre kalkulálni a költségekkel. A szakemberek ugyanakkor arra számítanak, hogy az idei évben is lesznek kihívások az ágazatban, ezért inkább óvatosak a következő időszakra vonatkozó előrejelzéseket illetően.

Durva, ami a magyar műtrágyapiacon történik: ehhez jobb lesz hozzászokni?

A műtrágya-forgalmazók valamivel több mint 1 millió tonna műtrágyát értékesítettek közvetlenül mezőgazdasági termelők részére 2023-ban, ám ez az értékesített mennyiség csaknem egyötödével volt kevesebb az egy évvel korábbinál. Az elmúlt tíz év átlagához viszonyítva 2023-ban a teljes műtrágya-értékesítés volumene végfelhasználók felé több mint egyharmadával csökkent. A kálium- és az összetett műtrágyák forgalma közel felével, az egykomponensű foszforé negyedével, a nitrogéné pedig harmadával csökkent tavaly a megelőző tíz év átlagához mérten. Év végére gyakorlatilag le is állt a magyar műtrágyapiac, és az ágazatra rálátó szakemberek korábbi jóslata szerint az idei évben sem várható komolyabb növekedés a műtrágyák áraiban, sem pedig a forgalomban.

Itt a franciák legújabb dobása: ez forradalmasíthatja a zöldségtermesztést

Piacra dobta a francia SIZA Robotics nevű vállalat piacra egy zöldség- és répatermesztésre szánt autonóm robot kereskedelmi előszériáját. A TOOGO névre keresztelt gép már megrendelhető, és 2025-ben lesz elérhető.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Ez most komoly?! Ennyit kap egy nevelőszülő Magyarországon: ezrek hiányoznak

A hivatásos nevelőszülő rendszerben 2004-ről 2022-re közel 5 000 gyerekkel több került nevelőszülőhöz, azonban a szakértő elmondta, hogy még mindig legalább 2 000 nevelőszülő hiányzik a rendszerből. A gyerekek átlagosan 5 évet töltenek rendszerben, mert az eredeti családjukba való visszakerülés nagyon ritka, ahogy az örökbefogadás sem egyszerű bizonyos kor felett. Nem lehet bárki nevelőszülő, szigorú kritériumok és megfelelő lakhatási közeg van előírva, miközben a gyerekek után kapható illetmény a bruttó 300 ezer forintot sem éri el egy hónapban.   

Luxussá válhat ez a húsfajta Magyarországon: nagyon egészséges, de ki tudja ezt megfizetni?

Közeledik a húsvét, és a slágertermékek a sonka és a tojás mellett sok helyen bárány is kerül az asztalra. Mennyi hús fogy az ünnepek alatt? Mely részét kedvelik leginkább a magyarok? Milyen helyzetben van jelenleg az ágazat? A Helló Vidék magazin kérdéseire Dr. Kukovics Sándor a Juh Terméktanács ügyvezető igazgatója válaszolt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?