Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.11. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.11. hétfő

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult idő várható, de lehetnek átmeneti szakadozások, vékonyodások a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel a Dunától keletre - derül ki az Agrárszektor hétfői (2024.03.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2024.03.11.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2024.03.11.) napon.

2024.03.11. hétfő: Erősen felhős vagy borult idő várható, de lehetnek átmeneti szakadozások, vékonyodások a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel a Dunától keletre. Többfelé, több hullámban várható időszakos eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon valószínű. Az általában délkeleti irányú szelet élénk, a Dél-Alföldön erős, egy-egy helyen viharos széllökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hidegebb idő a tartósabban csapadékos nyugaton, melegebb az átmenetileg kevésbé felhős keleti vidékeken lehet. Késő este 6 és 13 fok közötti értéket mérhetünk.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünket megközelítő, majd elérő hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2024.03.12 kedd: A Dunántúlon nagyrészt borult lesz az idő, kelet felé haladva szakadozottabb lehet a felhőzet és néhány órára kisüthet a nap. Többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. Megélénkül, időnként megerősödik keleten a déli, míg a nyugati területeken az északnyugati szél. A maximum 8 és 15 fok között várható, a nyugati tájakon lesz hűvösebb.

Friss híreink:

Durva, ami a magyar műtrágyapiacon történik: ehhez jobb lesz hozzászokni?

A műtrágya-forgalmazók valamivel több mint 1 millió tonna műtrágyát értékesítettek közvetlenül mezőgazdasági termelők részére 2023-ban, ám ez az értékesített mennyiség csaknem egyötödével volt kevesebb az egy évvel korábbinál. Az elmúlt tíz év átlagához viszonyítva 2023-ban a teljes műtrágya-értékesítés volumene végfelhasználók felé több mint egyharmadával csökkent. A kálium- és az összetett műtrágyák forgalma közel felével, az egykomponensű foszforé negyedével, a nitrogéné pedig harmadával csökkent tavaly a megelőző tíz év átlagához mérten. Év végére gyakorlatilag le is állt a magyar műtrágyapiac, és az ágazatra rálátó szakemberek korábbi jóslata szerint az idei évben sem várható komolyabb növekedés a műtrágyák áraiban, sem pedig a forgalomban.

Itt a franciák legújabb dobása: ez forradalmasíthatja a zöldségtermesztést

Piacra dobta a francia SIZA Robotics nevű vállalat piacra egy zöldség- és répatermesztésre szánt autonóm robot kereskedelmi előszériáját. A TOOGO névre keresztelt gép már megrendelhető, és 2025-ben lesz elérhető.

Rengeteg magyar mond le erről a traktorról: pedig régen kapkodtak érte

2024 februárjában a magyar gazdák 48,6 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 második hónapjához képest pedig 45,1 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka februárban a Solis volt, amelyből 24-et adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, abból 20 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Kubota, az ötödik pedig a Fendt volt az év második hónapjában. Az eddig vezető John Deere egészen a hetedik helyre csúszott vissza februárban.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hihetetlen, de igaz: még Budapesten is elérhetőbb a saját lakás, mint ebben a vidéki nagyvárosban

Érdekes helyzet alakult ki a magyar ingatlanpiacon:, már nem Budapest a legkevésbé megfizethetőbb város, ha azt vesszük, hogy az ingatlanárak hogyan aránylanak a környékbeli bérekhez, illetve az azok alapján megszerezhető lakáshitelekhez. Ebben a viszonylatban mára Debrecen sokkal rosszabb helyzetben van, mivel Hajdú-Bihar megye a nettó átlagkeresetek rangsorában csak a 12. helyen áll, medián négyzetméterárak tekintetében viszont Budapest után a második. Cikkünkben megnéztük azt is mekkora a lakáshitel-olló Magyarországon, azaz azt, hogy az egyes megyék nettó átlagkereseteiből maximum mennyi kölcsönt lehetne igényelni a bankokból. A különbség súlyos milliókban mérhető, de mit jelent ez konkrét négyzetméterekben az egyes országrészekben? Ennek is utánajártunk.

Sétarepülővel járnád körbe Magyarországot? Páratlan élmény, de méregdrága szórakozás

Már jó ideje egyre nagyobb népszerűségnek örvend a magyarok körében a sétarepülés, mint kikapcsolódási forma. Bár alapvetően nem olcsó mulatságról van szó a HelloVidéknek megszólaló szakember szerint a borsós árak ellenére mégis nagy rá az érdeklődés. Sashalmi Attila a Meglepkék.hu élménykutatója szerint Budapest után a legkeresettebb célpontok idehaza: Balaton, Győr, Debrecen és Eger. De vajon mennyiből jön ki manapság egy sétarepülőzés az ország felett? Ennek jártunk utána.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?