Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.10. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.03.10. vasárnap

agrarszektor.hu
Jellemzően erősen felhős időre számíthatunk, de napközben átmenetileg lesz egy nagyobb szakadozás, vékonyodás a felhőzetben - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2024.03.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2024.03.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2024.03.10.) napon.

2024.03.10. vasárnap: Jellemzően erősen felhős időre számíthatunk, de napközben átmenetileg lesz egy nagyobb szakadozás, vékonyodás a felhőzetben. Kisebb eső, zápor kialakulhat, reggel főként az ország északi részein, a nap második felétől már szórványosan valószínű csapadék. A délkeleti szél élénk, főleg az Észak-Dunántúlon időnként erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 20 fok között alakul. Késő estére 8 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A légkörben zajló több fokos melegedés miatt melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, vérnyomásváltozás tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2024.03.11 hétfő: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a délutáni, esti óráktól nyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar. Főleg az Alföldön helyenként megerősödik a délkeleti, déli szél. Kora délutánra többnyire 9 és 15 fok közé melegszik fel a levegő, a szelesebb Dél-Alföldön azonban kissé melegebb is lehet.

Friss híreink:

Itt a franciák legújabb dobása: ez forradalmasíthatja a zöldségtermesztést

Piacra dobta a francia SIZA Robotics nevű vállalat piacra egy zöldség- és répatermesztésre szánt autonóm robot kereskedelmi előszériáját. A TOOGO névre keresztelt gép már megrendelhető, és 2025-ben lesz elérhető.

Rengeteg magyar mond le erről a traktorról: pedig régen kapkodtak érte

2024 februárjában a magyar gazdák 48,6 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2022 második hónapjához képest pedig 45,1 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka februárban a Solis volt, amelyből 24-et adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, abból 20 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Claas, a negyedik a Kubota, az ötödik pedig a Fendt volt az év második hónapjában. Az eddig vezető John Deere egészen a hetedik helyre csúszott vissza februárban.

Ez a növény nagy biznisz lehetne Magyarországon: mégis, alig termesztik

Bár az éghajlatunk koránt sem alkalmatlan a virágtermesztésre, ennek ellenére a hazai igényeket nem igazán tudják kielégíteni a termelők. Ezt jól mutatja az is, hogy Magyarországon mindössze 300-350 hektáron termesztenek virágokat jelenleg, az import pedig szép számmal áramlik be több országból, első sorban Hollandiából. Az Agrárszektor most annak járt utána, hogy vajon mi az oka annak, hogy szinte alig van magyar virág a boltokban, illetve annak is, hogy mi kellene ahhoz, hogy fellendülhessen az ágazat.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Húzós tavasz vár a magyar kertesház-tulajokra: keményen fizethet, akinek ilyen fa áll a portáján

Magyarországon a legtöbben még mindig félelemből vágják ki a kertjükben álló fákat. Pedig megelőzéssel el sem kellene eddig jutni. Arról nem is beszélve, hogy a fák kivágást még egy saját kert esetben is szabályozhatják az önkormányzatok. És még ha engedélyt is kap az ember, lehet fizetnie kell érte, azon túl is, hogy megbíz egy szakembert a munkára, amiért szintén fizetnie kell. Kis fákat lehet hogy már 5-20 ezer forintért is kivágnak nekünk, de vannak akik 35 ezer forint alatt már nem vonulnak ki, a közepes fák kivágása ellenben ritkán megy 50-80 ezer forint felé, de az igazi óriások akár több százezer forintos tételt is jelenthetnek egy család számára.

Magyaros vendéglők helyett itt az új őrület: vidéken is sorra nyitnak a vegán helyek - mégis, mit tudnak?

Manapság szinte nincs is olyan vidéki nagyváros, ahol ne találnánk egy-egy kedvünkre való vegán éttermet. Mit tudnak ez a speciális helyek, hiszen az elmúlt időszakban nem egy kultikusnak számító patinás vidéki vendéglátóhely húzta le a rolót?! Miért érdemes néha "vegánul" táplálkozni? Magyarország talán első vidéki vegán étteremének, a szombathelyi Életkert tulajdonosát kérdeztük.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?