Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.13. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.13. csütörtök

agrarszektor.hu
A nap nagy részében napos, száraz időre van kilátásalapvetően kevés felhővel, majd késő délutántól északon megnövekszik a felhőzet, és ott késő este előfordulhat eső, az Északi-középhegységben havas eső, esetleg havazás - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2020.02.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2020.02.13.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2020.02.13.) napon.

2020.02.13. csütörtök: A nap nagy részében napos, száraz időre van kilátásalapvetően kevés felhővel, majd késő délutántól északon megnövekszik a felhőzet, és ott késő este előfordulhat eső, az Északi-középhegységben havas eső, esetleg havazás. A déli szél megélénkül, a Dunántúlon időnként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Az ország nagy részén száraz utakon autózhatunk, de helyenként számítani lehet csapadékra, így nedves, csúszós útszakaszokra. Általában záporok alakulnak ki, de főleg északkeleten a hegyekben hózápor is lehet. Egy-egy zivatar sem kizárt. Csütörtök este elsősorban északon valószínű eső, az Északi-középhegységben havas eső, hó is hullhat. A nyugati, délnyugati szelet főként az ország északi felén erős, helyenként viharos lökések kísérik, éjszakára mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön a déli, délkeleti szél erősödik meg többfelé.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás várható. A fokozott feszültségérzés fejfájáshoz, elfáradáshoz, álmatlansághoz, a teljesítőképesség csökkenéséhez vezet.

A következő napok várható időjárása

2020.02.14. péntek: Péntekre virradó éjjel túlnyomóan borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, északkeleten havas eső, hó is, majd napközben nyugat, délnyugat felől csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakul ki zápor, északkeleten hózápor. Az Alföldön is északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, a Dunántúl északi felén viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között várható, de északkeleten napközben néhány fokkal hidegebb lehet.

2020.02.15. szombat: Reggelre foltokban köd, kis területen átmeneti rétegfelhőzet is képződhet, napközben gomoly- és fátyolfelhős, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A szél északiról délire fordul, de mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű.

Friss híreink:

Ezeket a növényeket extrán megéri termeszteni: mostanra az egész uniót meghódították
A hüvelyesek hosszú évek óta alapvető élelmiszernek számítanak a világon, nemcsak azért, mert fontos fehérjeforrások, de termesztésük is gazdaságos, hiszen nitrogénmegkötő tulajdonságuk miatt, csökkenthető velük a felhasznált műtrágya mennyisége. Az Európai Unióban összesen több mint 2 millió hektáron termesztenek hüvelyeseket, ebből csak Magyarországon mintegy 17 ezer hektáron. Hazánkban a legnagyobb mennyiségben borsótermelés folyik, több mint 15 ezer hektáron található meg ez a zöldség.

Kiderült: ezért versenyképesebbek a nyugat-európai gazdaságok a magyarnál
Teltházas volt az Agrárközösség-NAIK Roadshow Kalocsán és Hódmezővásárhelyen. Több száz gazda részvételével tartotta meg az Agrárközösség és a NAIK rendezvényeit február 10-én és 11-én.

Milliárdokra büntette az unió Magyarországot egy 5 évvel ezelőtti hiba miatt
Az Európai Unió Törvényszéke a mai napon meghozott ítéletével elutasította Magyarországnak keresetét, és elrendelte a 2011 és 2016 között a minősített termelői csoportok részére kifizettet uniós támogatások visszafizetését. Íme az ügy háttere.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?