Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.15. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.15. csütörtök

agrarszektor.hu
Jobbára közepesen vagy erősen felhős égbolt mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap - a legtöbb napsütés a keleti tájakon valószínű - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.02.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.02.15.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.02.15.) napon.

2024.02.15. csütörtök: Jobbára közepesen vagy erősen felhős égbolt mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap - a legtöbb napsütés a keleti tájakon valószínű. Inkább csak a Dunántúlon fordulhat elő néhol kisebb eső, másutt érdemi csapadék nem valószínű. Gyenge lesz a légáramlás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 9 és 14 fok között várható. Késő este többnyire 0 és +9 fok közötti értékeket mérhetnek, a Dunántúlon valószínű az enyhébb idő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, nehézkessé válhat a koncentrálás, lassulhat a reakcióidőnk.

A következő napon várható időjárás

2024.02.16 péntek: A párásság, köd megszűnését követően többnyire fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délkeleti, keleti szél a Dunántúlon sokfelé megélénkül, néhol megerősödhet. Délutánra 9 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a hidegebb.

Friss híreink:

Itt a fordulat: jelentős esésben a baromfiárak

Bár Európa-szerte csökkent a baromfihús kivitele, a magyar ágazat így is képes volt növelni az exportját. Fontos változás ugyanakkor, hogy jelentősen csökkentek a termelői árak, amely részben az utóbbi egy évben kialakult kedvezőbb költségszerkezetből, valamint a makacsul csökkenő fogyasztásból fakad. Az olcsóbb takarmányból és energiából, valamint a sokáig elfogadható szinten maradó termelői árakból fakadó előny tehát eltűnni látszik az ágazatból, amely ráadásul továbbra is szenved a madárinfluenza kockázataitól és a beáramló importtól.

Megvannak 2023 nyertesei: ők nagyot kaszálhattak a magyar földeken

2022-es évszázados aszály után a búza, a kukorica, a napraforgó és a repce 2023-ban betakarított mennyisége egyaránt meghaladta az egy évvel korábbit. A búza 5,6, a repce 3,3 tonnás hozama az utóbbi mintegy száz év második, míg a kukorica 8,2 tonna hektáronkénti termésátlaga a negyedik legmagasabb értéke volt. A kedvező hazai terméseredmények, a raktárkészletek magas szintje, valamint a bővülő olcsó import a főbb szántóföldi növények felvásárlási átlagárainak csökkenését eredményezte. A barackért és a cseresznyéért pedig lehet izgulnia a termelőknek, és persze a fogyasztóknak is idén. Főleg azok után, hogy tavaly a március végi fagy komoly károkat okozott a virágzó barackosban, ami főleg a déli országrészben a termés teljes pusztulásához vezetett. 

Muszlimok és keresztények is veszik a magyar bárányt

Olaszország a katolikus ünnepi hagyományokból fakadóan továbbra is a legjelentősebb vevőnek számít a magyar bárányexportban, de egyre jelentősebb az európai muszlim közösségek kereslete. Idén ráadásul egy időben lesz a húsvét és a ramadán, amely fokozott keresletet jelenthet Olaszországon kívül Francia- és Németországból, Belgiumból és Hollandiából is. A keresleti piac a kedvezőbb takarmányárakkal együttesen jó csillagállást jelent a magyar juhtartóknak, az ágazat pedig rá is szorul erre: az elmúlt években sokat szenvedett szektor a várható jobb bevételből rendezheti a sorait. A hosszútávon jelenlévő problémák megoldására ugyanakkor ez még nem lesz elég: egyre inkább a professzionális, intenzívebb termelés jelenthet kiutat itt is.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Lelepleződött az Ötöslottó 6 milliárdos nyereménye: erről okvetlen tudjon, aki hétvégén játszik

Jelenleg 28 hete nem volt telitalálatos szelvény az Ötöslottón, így most szombaton már 6,166 milliárd forint lesz a várható főnyeremény. Ez minden idők második legnagyobb Ötöslottó-nyereménye ennél több pénzt csupán egyetlen alkalommal, 2020 elején lehetett hazavinni, amikor is közel 6,5 milliárd forintig halmozódott a fődíj. De mit is jelent egy ekkora összeg a hétköznapi élet szintjén? Az alábbiakban azt fogjuk megvizsgálni, hogy mi minden megvásárlására lenne elegendő egy ekkora nyeremény, illetve azt is megnézzük, hogy a Portfolio befektetési szakembere szerint hogyan lehetne észszerűen befektetni egy ekkora vagyont.

El se hinnéd, hogy ez Magyarország: különleges botanikus kert vár a Balaton környékén

A magyarországi Szent György-hegyen található Balatoni Mediterrán Botanikus Kert lenyűgöző úti cél a természet szerelmeseinek. A világ minden tájáról származó közel 700 növény-, fa- és cserjefajjal egyedülálló élményt nyújt a látogatóknak. Az egzotikus pálmafáktól az illatos levendulaültetvényekig a kert paradicsomot jelent mindazok számára, akik ellátogatnak ide. Még lenyűgözőbb, hogy a legtöbb növény télálló, így a hideg magyarországi teleket is átvészelik. Most a különleges botanikus kert megálmodójával, Bicskei Sándorral beszélgettünk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?