Brutális vihar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Brutális vihar tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
A mondás szerint a májusi eső aranyat ér, és bizony a mai napon sem marad csapadék nélkül Magyarország. A zivatarok, a felhőszakadások és a viharos erejű széllökések miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország legtöbb vármegyéjére első- és másodfokú figyelmeztetéseket adott ki.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hajnalban, reggel kelet felől sodródhatnak be intenzívebb záporok mellett zivataros gócok. A kísérőjelenség főleg intenzív csapadék formájában várható (> 20-30 mm, lokálisan ennél több is lezúdulhat), emellett jégeső (1-2 cm), és néhol viharos szél (> 60 km/h) is lehet - írta meg a met.hu. Szerdán főként a keleti térségben és a középső országrészben várhatók nagyobb számban zivatarok, amelyek akár villámárvizeket is okozhatnak. Heves zivatarok mindkét nap előfordulhatnak erősen viharos szél és nagyobb méretű jég kíséretében. Az egyre nagyobb területen megerősödő északi, északnyugati szelet az Észak-Dunántúlon 60-80 km/h közötti viharos lökések kísérik.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A zord időjárási viszonyokra való tekintettel az Országos Meteorológiai Szolgálat több figyelmeztetést is kiadott. Ezek értelmében:

Zivatarveszély miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Csongrád-Csanád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékre, valamint felhőszakadás veszélye miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben Heves és Jász-Nagykun-Szolnok, illetve elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Csongrád-Csanád megyére.

Zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna vármegyékre. A várható viharos széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Tolna, Vas és Zala vármegyékre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?