Meglepő hírek érkeztek Németországból: váratlan dolog történt a szilvaterméssel

Meglepő hírek érkeztek Németországból: váratlan dolog történt a szilvaterméssel

agrarszektor.hu
A Destatis prognózisa szerint 42 ezer tonnás szilvatermés várható idén Németországban, ami 6,4%-kal több a tavalyinál, ugyanakkor a tízéves átlaghoz képest nem számít túl jónak, az ugyanis átlagosan 44 ezer tonna körül alakul.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Destatis prognózisa szerint a 2022-es német szilvatermés mennyisége 42 ezer tonna körül várható, ami 6,4%-kal haladja meg a 2021-ben betakarított 40 ezer tonnás volument - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A statisztikai hivatal szerint az időjárási stresszfaktorok ellenére is nagyobb termés várható a tavalyinál, mivel 2021-ben a legjelentősebb körzetben, Baden-Württemberg tartományban igen alacsony hozamokat értek el. A tízéves átlaghoz képest az idei termés sem számít valami jónak, mivel az utóbbi 10 évben átlagosan 44 ezer tonnát takarítottak be, így a 2022. évi termés ettől 4,3%-kal, 1900 tonnával elmarad. Ennek elsődleges okaként a Destatis a kedvezőtlen időjárási tényezőket említi: tavaszi fagyok, aszály, hőstressz és jégesők nehezítették idén a gazdák munkáját, ami gyengébb termésberakódást eredményezett.

Németországban 4200 hektáron termesztenek szilvaféléket. Két tartomány messze kiemelkedik a többi közül: Baden-Württemberg (1800 hektár) és Rajna-vidék-Pfalz (900 hektár) - a nemzeti össztermés 63%-a ebből a két tartományból származik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?