Szalmabálákat gyújtogatott egy magyar férfi: súlyos büntetésre számíthat

Szalmabálákat gyújtogatott egy magyar férfi: súlyos büntetésre számíthat

agrarszektor.hu
Összeveszett a főnökével, ezért "nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott", majd hajnalban felgyújtott néhány széna- és szalmabálát egy lovászként dolgozó férfi - áll a Budapest Környéki Törvényszék közleményében, amiben a férfi letartóztatásáról írnak. A közlemény szerint a lovász többször is összeveszett a főnökével arról, hogyan is kellene dolgozni, ami aztán augusztus 7-én részeges bálagyújtogatásba torkollott. Miután meggyújtotta a bálákat, a férfi lepihent a munkásoknak fenntartott faházban.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A tűzben összesen 360 szalma- és 600 darab szénabála veszett oda, így a lovász összesen 8,6 millió forint kárt okozott. A közlemény azt írja, hogy a férfi már többször tudatosan "szembehelyezkedett a jogi normákkal", és további károkozással fenyegette meg a sértettet, ezért a a Budakörnyéki Járásbíróság bírója elrendelte a letartóztatását, ami legfeljebb szeptember 25-ig tarthat. A férfi ügyvédje a meghallgatáskor nem volt jelen, ezért van 5 napja fellebbezni, így a végzés még nem végleges, de végrehajtható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?