Extrém hideg tarolja le Magyarországot: mutatjuk, hova, mikor ér

Extrém hideg tarolja le Magyarországot: mutatjuk, hova, mikor ér

agrarszektor.hu
Markáns lehűlés kezdődik szerda estétől, csütörtökre bezúdul a hideg az országba.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szerda este északnyugat felől érkezik a hidegbetörés, csütörtök reggel keleten melegebb lesz, mint délután - írja az Időkép. Míg szerda délután a déli tájakon 10-13 fokig melegszik a levegő, az esti órákban északnyugat felől megkezdődik a szibériai hideg légtömeg beáramlása. Várhatóan késő este a Dunántúl északi felét beteríti a fagyos levegő, éjféltájt már az ország nyugati felét. Hajnalra eléri a Tisza vonalát. Miközben délkeleten még 5-7 fok lesz ekkor, északnyugaton -7, -5 fokig süllyed a hőmérséklet. A Tiszántúlon a reggeli, kora délelőtti órákban kezd lehűlni a levegő, így délután alacsonyabb értékeket mérhetünk, mint reggel.

Az Időkép az alábbi videón mutatja be a fagyos légtömeg időben, térben várható beáramlását:

Csütörtök délután országos fagyra kell számítani, -7 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, a legtovább délkeleten tart ki az enyhébb idő. A hidegfronttal beáramló fagyos levegő útját viharos északnyugati szél kíséri, a Dunántúlon napközben 100 km/órát elérő lökések lehetnek, a süvítő fagyos szél pedig sokat ront hőérzetünkön. 

Északnyugaton az esti órákban havas esőbe, hóba vált az eső, a halmazállapot-váltás során rövid ideig ónos eső eshet. Éjjel egyre inkább a keleti és északi tájakra szorul vissza a csapadék és mivel keletre ér legkésőbb a lehűlés, itt vált legkésőbb hóba az eső. Északon viszont már havazással indulhat a nap, de több helyen ónos esővel kell számolni.

Címlapkép forrása: MTI/Komka Péter

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?