Hatalmas eső tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

Hatalmas eső tarolja le az országot: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
Rengeteg eső érkezik csütörtökön, délnyugaton helyenként 40 mm eső is leeshet 24 óra alatt. A sok csapadékot szeles péntek követi, hétvégén pedig visszatérnek a fagyok, szombat reggel -10 fok is lehet.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hidegfront hoz lehűlést a hét utolsó napjaira, előtte azonban még egy esős nappal kell szembenéznünk - írja az Időkép. Csütörtökön országszerte borús, esős időben lesz részünk, néhol nagy mennyiségű csapadék várható. Az ország középső tájain 20-30, délnyugaton helyenként 40 mm eső is leeshet 24 óra alatt. Síkvidéki havazás nem várható, csak az Északi-középhegység és a Bakony legmagasabb csúcsain válthat átmenetileg hóba az eső.

Forrás: Időkép

Pénteken délkelet felé vonul az eső, délután mindenhol megszűnik a csapadék, kisüt a nap, a szél viszont erős, viharos lesz. Szombat estig száraz idő ígérkezik, a tisztuló idő viszont fagyos reggelt eredményez. A minimum-hőmérséklet többfelé -10 fok közelébe süllyedhet. A lehűlés ütemétől függően újabb havazás vasárnap jöhet, de ennek kimenetele, azaz a csapadék tér- és időbeli eloszlása, a helyzetből adódóan még bizonytalan.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?