Hatalmas eső csaphat le az országra: mutatjuk, mennyi csapadék várható

Hatalmas eső csaphat le az országra: mutatjuk, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
A héten is érkezik egy kis csapadék az országba, főként csütörtökön, valamint péntek éjjel és szombaton számíthatunk többfelé esőre. Ugyan akadnak még bizonytalanságok a mennyiséget tekintve, de az előrejelzések szerint egyes helyeken 10-20 mm eső is hullhat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A múlt heti kiadós csapadék az ország nagy részén sokat enyhített a szárazságon, az Alföld déli, délkeleti vidékein és a nyugati, északnyugati határ közelében viszont több helyen 20 mm se hullott, így ezekre a tájakra még bőven elfér az eső - írja az Időkép. A héten két hidegfront is érkezik, az egyik csütörtökön, a másik szombatra virradóan, ez lesz az erősebb. A frontok felhőzetéből többfelé számíthatunk esőre, záporokra, sőt a jelenlegi számítások alapján szombaton délen zivatarra is van esély. A csapadék mennyiségét és térbeli eloszlását tekintve még mutatkozik némi bizonytalanság, jó eséllyel azonban több helyen 10-20 mm eső hullhat szombat estig. Lokálisan az intenzívebb záporokból, zivatarokból pedig 20 mm-nél is több összegyűlhet.

A csütörtöki hidegfront nem hoz jelentős lehűlést, hétvégén viszont 5-6 fokkal visszaesik a hőmérséklet, vasárnap hajnalban helyenként újra fagyhat. A szél gyakori vendég lesz a következő napokban, szombaton a hidegfront mögött többfelé viharossá fokozódhat a légmozgás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?