Brutális felhőszakadás jön! Kiadták a másodfokú riasztást

Brutális felhőszakadás jön! Kiadták a másodfokú riasztást

MTI
A felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztásokat adott ki több dunántúli járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedden dél körül. Az érintett területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a nap folyamán Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében adhatnak ki további másodfokú riasztásokat. A fővárosban Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében szintén a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: kedden a Dunántúlon, illetve a középső tájakon több helyen várható zivatar. A zivatarokhoz helyenként elsősorban felhőszakadás, néhol viharos (60-70, egy-egy helyen 70-90 kilométer/órás) szél és jégeső társulhat. A lassan áthelyeződő csapadékgócokból lokálisan rövid idő alatt 20-50 milliméter, kiemelten északnyugaton, az Alpokalján, az éjszakai, szerda hajnali órákban leginkább délnyugaton (Zalában és a környező térségekben) néhol 50-60 milliméter feletti csapadék hullhat.

Kiemelték azt is, hogy kedden a napi középhőmérséklet főként a déli országrészben, az Alföldön, illetve városi környezetben elérheti a 25 Celsius-fokot. A hőmérséklet délután 28-32, késő este 20-25 fok között alakul. A hőség miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?